Matei Bogdan
Publicat în 11 noiembrie 2020, 18:31 / 43 elite & idei

Bogdan Belciu: Trebuie să punem la dispoziţia consumatorilor mai multe servicii digitale şi să creştem gradul de digitalizare la nivelul populaţiei

Bogdan Belciu: Trebuie să punem la dispoziţia consumatorilor mai multe servicii digitale şi să creştem gradul de digitalizare la nivelul populaţiei

În contextul pandemiei de COVID-19, care a mutat multe procese şi multe activităţi ale companiilor din diferite sectoare economice în mediul online, infrastructura digitală şi reţelele au nevoie de îmbunătăţiri pentru a face faţă traficului accelerat, a spus Bogdan Belciu, Partner Boston Consulting Group, în cadrul videoconferinţei ZF Digital Summit `20.

„Cerinţele clienţilor evoluează, traficul creşte, reţeaua trebuie îmbunătăţită, este o presiune din partea cererii de a dezvolta reţeaua. Astfel, 5G este o necesitate. Trebuie să punem la dispoziţia consumatorilor mai multe servicii digitale şi să creştem gradul de digitalizare la nivelul populaţiei”, a spus Bogdan Belciu.

Însă, el a adăugat că se observă o încetinire a vitezei de investiţii, unele companii punând în aşteptare anumite proiecte din cauza contextului pandemic. „Este o presiune care vine din costurile de investiţie şi din venituri. Există o anumită încetinire a vitezei de investiţii, care este generată de tendinţa de scădere a profitabilităţii, de cererea mare de inovare şi dezvoltare. Trebuie să fie o balanţă între costurile mari şi acoperirea zonelor albe şi optimizarea taxelor, pentru a crea oportunitate şi pentru ca jucătorii de profil să investească mai departe.”

Alte declaraţii

Această problemă a apandemiei a împins digitalizarea României cu aproape 10 ani. Multe activităţi s-au mutat forţat în mediul online. Reţelele sunt pregătite să preia această sarcină suplimentară iar oamenii s-au adaptat uşor.

Tehnologiile evoluează foarte rapid, iar o dezvoltare eficientă a reţelei  5G implică şi dezvoltarea reţelei de fibră.

România are o oarceare disparitate între mediul rural şi cel urban, în mare conturate de mediul de business. Când operatorii extind reţeaua se duc acolo unde sunt şi clienţi. Zonele care nu sunt acum acoperite sunt cele în care puterea de cumpărare nu este suficient de mare.

Trebuie să existe această componentă de suport din partea guvernului, pentru a acoperi acele zone albe şi a crea fordabilitatea investiţiilor.

www.zf.ro

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe