Adriana
Publicat în 2 octombrie 2017, 15:58 / 165 elite & idei

Bogdan Chiritoiu: Consiliul Concurentei va finaliza 20 de cazuri pana la sfarsitul anului

Bogdan Chiritoiu: Consiliul Concurentei va finaliza 20 de cazuri pana la sfarsitul anului
+ Observator

Ultima parte a anului va fi mai plina decat inceputul anului pentru Consiliul Concurentei, care ar urma sa finalizeze un numar de aproximativ 20 de cazuri in lunile urmatoare, a declarat, sambata, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, citat de Agerpres. Potrivit lui Chiritoiu, cele mai importante din punctul de vedere al dimensiunii economice a actorilor implicati sunt cele legate de zonele de licitatii, cum a fost cazul APIA care a fost incheiat curand.

„In toamna vom finaliza un caz privind o presupusa trucare de licitatii la Transgaz. Nu este un caz foarte nou, dar este un caz pe care l-am lucrat impreuna cu parchetul. Este un caz care merge in paralel cu DIICOT”, a spus Chiritoiu, in cadrul unui seminar organizat de Consiliul Concurentei la Sinaia.

De asemenea, in acest an Consiliul Concurentei va finaliza un caz privind o presupusa trucare de licitatii privind achizitionarea de echipamente electrice de catre firme din distributia electricitatii, in special Electrica.

ADVERTISING

inRead invented by Teads
Tot pana la finele anului Consiliul Concurentei va termina, dar nu va ajunge la o decizie cu privire la o alta investigatie pe partea de retail, unde Consiliul are suspiciuni privind comportamentul unor jucatori mari precum Carrefour sau Cora. De asemenea va fi finalizat cazul privind firmele de asigurari.

„Investigam presupusul schimb de informatii realizat in interiorul Uniunii nationale a companiilor de asigurari. Este un caz care va fi finalizat de echipa de investigatii in acest an, urmand ca anul viitor sa avem decizia in privinta lui”, a spus Chiritoiu.

Pe partea de analize, asa-numitele investigatii sectoriale, Consiliul Concurentei a demarat o analiza cu privire la modalitatea in care se stabileste pretul apei, in urma plangerilor venite de la companiile din energie nemultumite de cresterea continua a pretului.

De asemenea, in curand Consiliul Concurentei va face publice analizele pe piata pachetelor de servicii multiplay (combinatia de servicii de telefonie fixa, mobila, televiziune prin cablu si Internet) si analiza privind modul in care functioneaza piata lemnului.

„Cea mai importanta analiza lansata in acest an a fost cea pe piata carburantilor. Ne-a surprins faptul ca vedem de peste un an de zile faptul ca preturile la carburanti, fara taxe, in Romania au o usoara crestere fata de media Uniunii Europene si am vrut sa intelegem ce ar putea sa explice aceasta schimbare. Aceasta analiza a fost lansata si o vom finaliza la anul”, a declarat Bogdan Chiritoiu.

In ceea ce priveste prioritatile Consiliului Concurentei in urmatoarea perioada, Chiritoiu a mentionat utilitatile si domeniul sportului.

In ceea ce priveste utilitatile, „vrem sa gasim o solutie pentru a impaca legea achizitiilor si legea 51, sa o facem sa functioneze totusi”, a subliniat presedintele Consiliului Concurentei.

„Pe partea de sport, avem mult cereri de la primarii care vor sa finanteze diferite cluburi sportive. Legea sportului, cu care noi suntem de acord, nu permite plata salariilor pentru sportivii profesionisti si in special in sporturi care au un potential economic, cum este fotbalul, si aici suntem blocati. De acea incercam sa gasim o solutie”, a spus Chritoiu.
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-22030323-bogdan-chiritoiu-consiliul-concurentei-finaliza-20-cazuri-pana-sfarsitul-anului.htm

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe