Adriana
Publicat în 26 aprilie 2017, 19:51 / 347 elite & idei

Bogdan Drăgoi, numit preşedinte al SIF Banat Crişana

Bogdan Drăgoi, numit preşedinte al SIF Banat Crişana
+ Observator

Consiliul de Administraţie al SIF1 Banat-Crişana l-a ales, ieri, pe Bogdan Drăgoi, în funcţia de preşedinte, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit companiei, preşedintele CA îndeplineşte şi funcţia de Director General. Bogdan-Alexandru Drăgoi a fost avizat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară în calitate de Preşedinte Director General al SIF Banat-Crişana prin Avizele cu nr.115/09.04.2015, nr.285/19.08.2015 şi nr.75/ 25.02.2016, conform comunicatului citat.

SIF1 menţionează că Radu Răzvan Străuţ a fost ales în funcţia de Vicepreşedinte al Consiliului de administraţie şi numit în funcţia de Director General Adjunct.

Bogdan Drăgoi este singurul dintre administratorii companiei care a reuşit să obţină un nou mandat, în urma alegerilor pentru o nouă conducere, ce au avut loc săptămţna trecută.

La SIF Banat Crişana, în noul Consiliu, au intrat trei nume noi – Marcel Heinz Pfister, vice director Bank Alpinum AG, avocatul Radu Răzvan Străuţ, care a colaborat între 2010 şi 2015 cu Reff şi Asociaţii, şi Sorin Marica, fost consilier în Mi¬nisterul Turismului, fost preşedinte al casei de brokeraj Active International şi preşedinte Dracula Park.

Acţionarii SIF1 au aprobat varianta nedistribuirii de dividende şi păstrare a profitului de 81,36 milioane de lei de anul trecut pentru surse proprii de finanţare, această propunere întrunind 50,88% din voturi. Astfel, acţionarii au respins aprobarea unui dividend brut/acţiune de 0,06 lei, reprezentând o rată de distribuţie de 38% din profitul net.

Anul trecut, compania a derulat o ofertă de răscumpărare a 5,62% din acţiunile proprii şi nu a mai făcut vânzări din portofoliu. Acţionarii SIF1 au acceptat şi anul trecut să nu primească dividende, refuzând o altă propunere tentantă pusă pe masă – distribuirea unor dividende, în cuantum de 80% din profitul pe anul 2015.
A.A.

http://www.bursa.ro/bogdan-dragoi-numit-presedinte-al-sif-banat-crisana-321690&s=print&sr=articol&id_articol=321690.html

Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană, despre mobilizarea de forțe militare ruse la granița cu Ucraina: Există elemente care ne fac să credem că este ceva serios

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe