Matei Bogdan
Publicat în 19 martie 2019, 20:33 / 342 elite & idei

Bogdan Drăgoi, propus administrator la BRD

Bogdan Drăgoi, propus administrator la BRD

Bogdan Alexandru Drăgoi, preşedintele SIF Banat – Crişana (SIF1), a fost propus pentru un post de administrator independent în Consiliul de supraveghere al BRD – Groupe Societe Generale (BRD), în locul lui Ioan Cuzman, vicepreşedintele Consiliului de Administraţiei al SIF1, căruia îi expiră mandatul, se arată într-un raport al instituţiei bancare transmis Bursei de Valori Bucureşti (BRD).

Totodată, acţionarii BRD sunt chemaţi în şedinţa din 18 aprilie să reînnoiască mandatele administratorilor Petre Bunescu şi Phillipe Laurent Charles Heim, cât şi să o aleagă pe Liliana Feleagă, decan al Facultăţii de Contabilitate şi Informatică de gestiune din cadrul ASE Bucureşti, pentru un mandat plin de administrator independent.

Petre Bunescu a renunţat recent la postul de director general adjunct-finanţe/trezorerie, în locul domniei sale fiind numit Mihai Selegean.

Mandatele sunt valabile pe o perioadă de patru ani, preluarea funcţiei fiind condiţionată de obţinerea aprobării Băncii Naţionale a României (BNR).

Pe ordinea de zi a adunării se mai află aprobarea distribuirii către acţionari a unui dividend brut de 1,64 lei/acţiune, care, raportat la preţul de închiderea de miercuri a acţiunii BRD, respectiv 12,5 lei, poartă un randament brut de puţin peste 13%.

În 2018, BRD – Groupe Societe Generale a obţinut un profit net de 1,54 miliarde de lei la nivel de bancă, cu 12% peste cel din 2017, când instituţia de credit a raportat un profit record de 1,38 miliarde de lei. Astfel, cota de distribuţie a profitului sub formă de dividende este de circa 74%, potrivit calculelor Ziarului BURSA.

La adunarea generală a acţionarilor BRD din aprilie 2018, SIF Banat – Crişana deţinea un pachet de 1,95% din BRD, în timp ce restul SIF-urilor aveau o participaţie cumulată de circa 5,9% din instituţia de credit.

Valoarea de piaţă a BRD la bursa locală este de circa 8,71 miliarde de lei.

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe