Matei Bogdan
Publicat în 19 martie 2019, 20:33 / 810 elite & idei

Bogdan Drăgoi, propus administrator la BRD

Bogdan Drăgoi, propus administrator la BRD

Bogdan Alexandru Drăgoi, preşedintele SIF Banat – Crişana (SIF1), a fost propus pentru un post de administrator independent în Consiliul de supraveghere al BRD – Groupe Societe Generale (BRD), în locul lui Ioan Cuzman, vicepreşedintele Consiliului de Administraţiei al SIF1, căruia îi expiră mandatul, se arată într-un raport al instituţiei bancare transmis Bursei de Valori Bucureşti (BRD).

Totodată, acţionarii BRD sunt chemaţi în şedinţa din 18 aprilie să reînnoiască mandatele administratorilor Petre Bunescu şi Phillipe Laurent Charles Heim, cât şi să o aleagă pe Liliana Feleagă, decan al Facultăţii de Contabilitate şi Informatică de gestiune din cadrul ASE Bucureşti, pentru un mandat plin de administrator independent.

Petre Bunescu a renunţat recent la postul de director general adjunct-finanţe/trezorerie, în locul domniei sale fiind numit Mihai Selegean.

Mandatele sunt valabile pe o perioadă de patru ani, preluarea funcţiei fiind condiţionată de obţinerea aprobării Băncii Naţionale a României (BNR).

Pe ordinea de zi a adunării se mai află aprobarea distribuirii către acţionari a unui dividend brut de 1,64 lei/acţiune, care, raportat la preţul de închiderea de miercuri a acţiunii BRD, respectiv 12,5 lei, poartă un randament brut de puţin peste 13%.

În 2018, BRD – Groupe Societe Generale a obţinut un profit net de 1,54 miliarde de lei la nivel de bancă, cu 12% peste cel din 2017, când instituţia de credit a raportat un profit record de 1,38 miliarde de lei. Astfel, cota de distribuţie a profitului sub formă de dividende este de circa 74%, potrivit calculelor Ziarului BURSA.

La adunarea generală a acţionarilor BRD din aprilie 2018, SIF Banat – Crişana deţinea un pachet de 1,95% din BRD, în timp ce restul SIF-urilor aveau o participaţie cumulată de circa 5,9% din instituţia de credit.

Valoarea de piaţă a BRD la bursa locală este de circa 8,71 miliarde de lei.

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe