OraNoua.ro
Publicat în 28 februarie 2012, 19:51 / 1373 elite & idei

Bogdan Naumovici: „România m-a învăţat să preţuiesc munca cinstită”. Mișcarea Împreună 2012

Bogdan Naumovici: „România m-a învăţat să preţuiesc munca cinstită”. Mișcarea Împreună 2012

Bogdan Naumovici, director de creaţie al 23 Communication Ideas a acordat un interviu pentru publicația Forbes România in care a discutat despre „mişcarea împreună 2012”.

Forbes: Ce aţi făcut pentru România?

Bogdan Naumovici – În măsura în care contribuţia unui singur om contează pentru România, am făcut ce a stat în puterea mea, conform cu vremurile, vârsta, cunoştinţele sau poziţia ocupată la un moment dat. Pe rând, am fost în CC şi la televiziune, în decembrie ’89, am fost membru fondator şi preşedintele organizaţiei de tineret al PNL-AT, pe care încă îl mai consider singura tentativa onestă din spaţiul politic românesc. Apoi, ajuns în publicitate, îmi place să cred că am contat în transformarea calupului publicitar într-un program de entertainment şi educaţie, precum şi în educarea industriei de comunicare către competitivitate, atât internă, cât şi internaţională.

Am condus agenţia Leo Burnett către cinci titluri de „Agenţie a Anului” la Festivalul Naţional de Creaţie, către primul titlu românesc „Golden Rose” de la Portorozz (Slovenia), am fost primul român director de creaţie regional, conducând reţeaua Leo Burnett în Europa Centrală şi de Est. Am încercat să vorbesc mereu România de bine în întâlnirile mele internaţionale, să aduc oameni cu greutate din domeniul meu la Bucureşti şi să reprezint, cât am putut de bine, clasa creativă românească. Deloc în ultimul rând, am făcut campanii pentru branduri româneşti, cu o importantă componentă naţională şi educativă, ca de exemplu campania Petrom, – „România va creşte prin bun-simţ şi responsabilitate”-, sau Mişcarea de Rezistenţă a „Jurnalului Naţional”.

Forbes: Ce a făcut România pentru dvs.?

Bogdan Naumovici – M-a învăţat să preţuiesc munca cinstită, arătându-mi cât de mulţi reuşesc fără ea. M-a învăţat să apreciez oamenii educaţi şi de bun-simţ, punându-mi manele acoperite de claxoane la semafor. M-a învăţat să caut politicienii care se apucă de politică din vocaţie şi nu ca să se îmbogăţească din bani publici, făcându-i foarte greu de găsit. M-a învăţat să iubesc competenţa şi competitivitatea, arătându-mi cum supravieţuieşte, cum se complace, dar şi cât este de obraznică mediocritatea. Într-o ţară în care totul mergea bine, poate m-aş fi lenevit.

Forbes: Ce aveţi de gând să faceţi pentru România?

Bogdan Naumovici – Încerc, alături de alţi oameni care gândesc asemănător, să creez premisele pentru o altă societate românească. Una ieşită din depresia asta colectivă, una în care oamenii nu se mai împart în tabere asmuţite una contra celeilalte, după cum îi pică bine astăzi unui politician, una în care statul este angajatul cetăţeanului, şi nu stăpânul lui, o ţară în care partidele politice să reprezinte cetăţenii şi nu doar să stea la stânga şi la dreapta bugetului de stat.

Pentru asta am pornit „mişcarea împreună 2012”, o mişcare civică în căutare de soluţii pentru România, de alternative oneste la actuala clasă politică. Cred că cei care, ca şi mine, au trecut prin speranţele anilor ’90, prin muncă şi realizările profesionale individuale ale anilor 2000, ar trebui să se aplece acum asupra misiunii lor mai mari, aceea de români responsabili pentru ţara în care trăiesc.

Interviul complet in Forbes Romania

Ultima ora:

ObservatorTheodor Paleologu: Un nou podcast al Casei Paleologu – „D’ale antropologiei” cu Alec Bălășescu.

PoliticKelemen Hunor: Politică trebuie să faci într-un singur moment, când te pregăteşti de alegeri

EconomieRamona Jurubiță: „Toate trendurile care erau latente s-au accelerat și sunt vizibile acum. Noi le vedem”

ExternOvidiu Nahoi: Lungul drum către „normalizare” între Serbia și Kosovo

SocialVlad Mixich: Nu mai am nicio îndoială că trăim acel punct istoric de inflexiune care este egalat ca importanță doar de evenimente ca descoperirea roții, a scrisului sau a electricității

EvenimenteAndreea Paul: Despre VIITORUL copiilor noștri

CulturaFlaviu George Predescu: Scriere creativă Verbum, la Cugir – Un veritabil schimb de idei între generații

EditorialAlexandru Lăzescu: Cum a apărut criza bancară din America și cum ne-ar putea afecta



Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe