OraNoua.ro
Publicat în 7 august 2013, 18:25 / 566 elite & idei

Bogdan Olteanu – Investiție de portofoliu în 50% din acţiunile E-Boda Elec­tronics

Bogdan Olteanu – Investiție de portofoliu în 50% din acţiunile E-Boda Elec­tronics

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, 41 de ani, a intrat anul trecut ca acţionar cu 50% în două companii în care îl are ca partener pe Alexandru Drăgoiu, proprietar al producătorului de tablete PC şi electronice E-Boda, cu afaceri de 5 mil. euro în 2012, potrivit datelor din Monitorul Oficial şi din declaraţia de avere a oficialului BNR.

Olteanu a cumpărat 50% din acţiunile E-Boda Elec­tronics, companie care are ca obiect de activitate comerţul cu electronice şi electrocasnice, şi acelaşi procent din titlurile E-Boda Buildings – al cărei obiect de activitate este închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Olteanu a împrumutat şi 155.000 de euro celor două firme, potrivit declaraţiei de avere. Documentele din Monitorul Oficial nu precizează decât valoarea nominală la care au fost cumpărate acţiunile, de 600 de lei.

„Este o simplă investiţie de portofoliu. Îl cunosc pe proprietarul afacerii de mai mult timp şi m-a convins de fezabilitatea proiectului. Sigur că nu mă voi implica în niciun fel în management“, a precizat Olteanu. Drăgoiu a rămas singurul proprietar al E-Boda Distribution, unul dintre cei mai mari furnizori locali de tablete PC.
Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.08.2013

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe