Adriana
Publicat în 5 iunie 2013, 16:15 / 143 elite & idei

Bogdan Olteanu: Lipsa capitalizării împiedică creditarea firmelor

Bogdan Olteanu: Lipsa capitalizării împiedică creditarea firmelor
+ Observator

Companiile au sentimentul că instituţiile financiare nu finanţează suficient, dar pentru a le credita este nevoie ca afacerile acestora să fie solide, iar una dintre probleme o reprezintă lipsa de capitalizare, a declarat viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu.

“ Pentru a finanţa o afacere ea trebuie să fie şi solidă şi una dintre carenţele majore ale companiilor româneşti cu rădăcini serioase în perioada de creştere este lipsa de capitalizare a acestora. Eu am mai spus acest lucru în perioada în care companiile româneşti aveau bani, făceau bani, nu s-au capitalizat, au preferat să-şi capitalizeze acţionarii, absolut legitim, absolut legal, dar a fost o acţiune care nu a fost neapărat în valoarea acestor companii”, a spus Bogdan Olteanu în cadrul conferinţei “SOS-IMM-urile!, ce a avut loc azi la BNR. Acesta a mai arătat că atunci când “băncile au început să se uite prin bilanţuri au găsit nişte capitaluri sociale frumoase, de 100 de lei, de 200 de lei, de 10.000 de lei, care sigur că nu sunt de natură să dea o încredere remarcabilă celui care le finanţează”. (Daniela Ivan)
www.jurnalul.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe