Adriana
Publicat în 20 noiembrie 2013, 16:14 / 72 elite & idei

Bogdan Olteanu: Trebuie să construim mecanismele de asigurare a convergenţei economiei pentru trecerea la euro

Bogdan Olteanu: Trebuie să construim mecanismele de asigurare a convergenţei economiei pentru trecerea la euro
+ Observator

România trebuie să construiască mecanismele de asigurare a convergenţei economiei pentru trecerea la euro şi să urmărească încadrarea atât în criteriile de convergenţă nominală, cât şi în cele de convergenţă reală, a declarat, miercuri, viceguvernatorul Băncii Naţionale Bogdan Olteanu.
Acesta a subliniat că România trebuie să avanseze un termen „realist şi rezonabil” în care economia să fie pregătită pentru procesul de convergenţă.

„Convergenţă către ce? Către o economie europeană pe care trebuie să o vedem cum va evolua, cum se va stabiliza, cum se va repune pe un trend de creştere şi care va fi acel trend de creştere. Participăm şi la acest proces de reaşezare a economiei europene că, până la urmă, nu suntem spectatori, suntem participanţi în procesul european’, a spus Olteanu, într-o conferinţă a Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).

Potrivit acestuia, un al doilea element de interes direct pentru Banca Naţională este cel al Uniunii Bancare.

Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) a organizat, miercuri, Conferinţa Anuală 2013 a AAFBR, care are ca temă „România şi zona Euro: Convergenţa reală versus convergenţa nominală”.

Evenimentul a reunit profesionişti de prim rang din domeniul economico-financiar, care au analizat problematica pregătirii României pentru aderarea la zona euro, acţiunile ce trebuie întreprinse, atât în plan guvernamental, cât şi din perspectiva economiei reale, pentru ca adoptarea monedei unice europene să fie posibilă, iar efectele asupra economiei să se situeze în teritoriul pozitiv.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe