OraNoua.ro
Publicat în 4 decembrie 2013, 01:58 / 169 elite & idei

Borza: Mandatul meu la Hidroelectrica expiră mâine la ora 18,00, nu mai este nevoie de mine

Borza: Mandatul meu la Hidroelectrica expiră mâine la ora 18,00, nu mai este nevoie de mine

Mandatul lui Remus Borza la șefia Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica expiră vineri, când Adunarea Generală a Acționarilor companiei va decide componența unui nou Consiliu de Supraveghere.

‘Voi mai fi președintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica până mâine la ora 18,00. Adunarea Generală a Acționarilor va decide mâine (vineri — n.r.) componența unui nou Consiliu de Supraveghere. Eu n-o să mă mai regăsesc în noul Consiliu, pentru că n-am mai aplicat’, a declarat Remus Borza, joi, pentru AGERPRES.

Întrebat care este motivul pentru care n-a mai aplicat pentru un nou mandat, el a răspuns: ‘Mi-ajunge un an și șase luni la Hidroelectrica. Și, oricum, nu mai este nevoie de mine. După ieșirea din insolvență, am mai stat câteva luni ca să asigur tranziția spre managementul privat, dar acum Hidroelectrica a devenit o companie solidă, puternică, bancabilă, care se pregătește de listare. Eu sunt specialist în restructurare și managementul companiilor aflate în criză. Mai am și alte proiecte care au nevoie de mine’.

Borza a precizat că Hidroelectrica a obținut un profit de 763 de milioane de lei în primele zece luni ale anului și va termina acest an cu un profit de 800 de milioane de lei, record istoric pentru producătorul de energie.

Remus Borza a fost administratorul judiciar al Hidroelectrica în perioada în care compania a fost în insolvență (iunie 2012 — iunie 2013), apoi a preluat funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe