Adriana
Publicat în 15 mai 2019, 13:50 / 73 elite & idei

Caietele documentare Club România,  în dezbatere la Mureș, Cluj și Galați

Caietele documentare Club România,  în dezbatere la Mureș, Cluj și Galați
+ Observator

Editura Club România continuă seria de evenimente de lansare a Caietelelor Documentare Club România, în marile centre urbane ale țării.

Sâmbătă, 18 mai,  în parteneriat cu Fundația Pro Economica și Azomureș, va avea loc lansarea CD 4 Agricultura (coord. Marius Stoian și Mihai Aniței) în cadrul Expoziției Agronomia din localitatea Dumbrăvioara, județul Mureș.

Evenimentul va reuni fermieri și profesioniști din domeniul agricol și își propune să promoveze resurse de idei și experiențe care să accelereze modernizarea agriculturii din România și să contribuie la dezvoltarea comunităților locale.

”Credem în potențialul agriculturii din județul Mureș și dorim să prezentăm valorile acestui județ. Scopul nostru este de a crea o platformă, un forum, în care fermierii și profesioniștii din acest domeniu să-și împărtășească experiențele, să obțină răspunsuri la întrebări și să găsească informații referitoare la evoluțiile de ultimă oră ale tehnologiei agricole. Dialogul deschis între expozanți și fermierii care vizitează expoziția, respectiv forumurile profesionale, pot ajuta la schimbul celor mai importante informații, iar soluțiile folosite în agricultură pot deveni viabile în regiunea noastră, și nu numai. De aceea, dorim să evidențiem acest eveniment și, ulterior, să-l extindem chiar și peste granițe”, explică Kozma Mónika, director executiv al Fundației Pro Economica și unul dintre autorii CD 4 Agricultura.

Duminica, 19 mai, la Cluj-Napoca, la invitația Centrului Rațiu pentru Democrație, coordonatori și autori ai volumelor vor participa la o dezbatere moderată de conf. Univ. Radu Albu-Comănescu, pe tema „Democrație și bună guvernanță”, organizată la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicarii din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Cum se poate crea un cerc virtuos într-un spațiu european cu provocări multiple la adresa democrației, este o preocupare actuală care va fi în centrul celor trei zile de dezbateri în cadrul Ratiu Dialogues for Democracyla Cluj și Turda.

Marți, 21 mai, Editura Club România, în parteneriat cu  Universitatea „Dunărea de Jos” din GalațiUniversity Cross-Border Institute for International Studies and Criminal Justies Sciencevor organiza dezbaterea „Transformarea digitală a orașelor”, în cadrul căreia se va lansa Caietul Documentar 3 România Digitală (coord. Marius Stoian, Radu Puchiu, Marcel Foca).

Turneu realizat cu sprijinul BCR și Groupe Renault.

 

 

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Timbrul românesc omagiază istoria și valorile românești

PoliticIoana Petrescu: ProRomânia pune condiţii pentru a vota moţiunea PNL. Să vedem alternativa. Nu poţi da jos un Guvern fără să ştii ce pui în loc. USR e iresponsabil

EconomieGeorge Cristian Maior, salută anunțul făcut de fondatorul companiei Tesla, Elon Musk, de a intra pe piața din România

ExternRobert Lupițu: De la ”Comisia ultimei șanse” la ”Comisia geopolitică” – Mic îndreptar al portofoliilor și numirilor din echipa Ursulei von der Leyen. Ce înseamnă domeniul transporturilor pentru România

EvenimenteDragoș Preda: Invitație pentru Membrii Club Romania

CulturaCristina Popescu: Timbrul românesc omagiază istoria și valorile românești

SocialRaed Arafat prezintă 14 măsuri prin care se doreşte reorganizarea sistemului de urgenţă 112

MoldovaIulian Chifu: La Chişinău – majoritate de coaliţie, fără cheie de control şi fără frâneClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe