Adriana
Publicat în 19 martie 2019, 14:12 / 100 elite & idei

Marius Stoian: Caietele Documentare Club România, în dezbatere la Oradea, Iași și București

Marius Stoian: Caietele Documentare Club România, în dezbatere la Oradea, Iași și București

Editura Club România va organiza zilele acestea o serie de dezbateri pe marginea Caietelor Documentare Club România la Oradea, Iași și București.

  • La Oradea, în parteneriat cu Universitatea din Oradea-Facultatea de Protecția Mediului va avea loc lansarea „Caietului Documentar 4 Agricultura. Concepte și Instrumente operaționale”, vineri, 22 martie, la ora 16.00 la Sala de Consiliu a Facultății de Protecția Mediului (B-dul General Magheru nr 26, Parter).

Evenimentul va reuni în cadrul unei dezbateri pe tema Direcții de dezvoltare pentru agricultura românească coordonatorii CD4, Marius Stoian și Mihai Aniței, alături de autori din Oradea care au participat la realizarea proiectului editorial, printre care prof. univ. Adrian Hatos, lector univ. Aurelia Chereji, dar și autorități locale, reprezentanți ai mediului academic, comunității de business sau ONG.

Cuvântul de deschidere va aparține d-lui Ioan Chereji, decanul Facultății de Protecția Mediului.

  • La Iași, în parteneriat cu Asociația Civica și Friedrich-Ebert -Stiftung, lansarea Caietului Documentar 3 România digitală va genera dezbateri în conferinței Iași, o putere digitală în creștere, bazată pe abilități și antreprenoriat, vineri,  22 martie, ora 10.00, în  Sala Mare a Palatului Roznovanu ( B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt 11).

Evenimentul,  la care vor lua parte  și  doi dintre coordonatorii CD3,  Radu Puchiu și Marcel Foca, precum și alți autori, va prezenta strategia de transformare digitala a Iaşului, ca partener în Digital Cities Challenges, program derulat de Comisia Europeana.  Vor fi expuse exemple de bune practici digitale la nivel local şi modul în care acestea contribuie la dezvoltarea oraşului. De asemenea, va fi abordată şi tema datelor deschise, respectiv, a guvernarii deschise (Open Data, Open Government).

  • La Bucureștimarți, 26 martie, ora 17.00, în parteneriat cu Pro România, la Palatul Parlamentului etaj P1, camera 29, Sala de ședințe a Comisiei de transporturi și Infrastructură, se va desfășura dezbaterea Pactul politic pentru infrastructura – o urgență națională care va reuni autori ai Caietului Documentar 2 Transporturi și Infrastructură, precum și factori de decizie politică sau administrativă, ai mediului de business, universitar sau ONG.

Sesiunea va fi moderată de Marius Stoian, (coordonator Seria Caiete Documentare Club România) și Mircea Banias (coordonator Departament Transporturi și Infrastructură , Pro România), și vor participa și Victor Ponta, președinte Pro România, Daniel Constantin, prim-vicepreședinte, Ioana Petrescu, vicepreședinte.

  • Joi, 28 martie, obișnuita ședință lunară a Club România, moderată de Victor Vevera, cu tema “30 de ani de capitalism românesc. Unde suntem? Ce urmează?”, va avea invitați de excepție.

 

 

Ultima ora:

ObservatorMarcel Foca: PatriotFest-Inovez pentru România. Prezentarea ediției 2019 la Cluj-Napoca

PoliticRemus Pricopie: Statul paralel nu există, este incapacitatea unor politicieni de a răspunde în fața unor acuzații, unele de ordin penal

EconomieThierry de Montbrial: «Sans redressement économique, l’influence de la France dans le monde continuera de diminuer»

ExternRemus Borza: Netanyahu – eternul premier

EvenimenteMarcel Foca: PatriotFest-Inovez pentru România. Prezentarea ediției 2019 la Cluj-Napoca

CulturaRadu Preda: Viitorul Bisericii

SocialMarian Staş: Reunificarea prin Educaţie. George Simion, MEP-2019!

MoldovaCristian Unteanu: Republica Moldova, din nou terenul de încercare pentru marea strategie rusească de constituire a „cordonului sanitar“Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe