Adriana
Publicat în 20 iunie 2018, 07:14 / 120 elite & idei

Călin Popescu Tăriceanu, critic la adresa Comisiei Europene

Călin Popescu Tăriceanu, critic la adresa Comisiei Europene
+ Observator

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cere Comisiei Europene să explice de ce „a ignorat semnalele de alarmă ce i-au fost trimise cu privire la gravele abuzuri comise de unele instituţii şi persoane din sistemul judiciar”.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat vineri la reuniunea de la Bucureşti a Asociaţiei Senatelor din Europa că în ultimii zece ani, românii au fost “martorii unor derapaje îngrijorătoare, de la protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, până la respectarea garanţiilor prevăzute de Constituţie, în numele obţinerii de rezultate cu orice preţ în lupta anticorupţie”.

Preşedintele Senatului a vorbit şi despre protocoalele secrete încheiate între SRI şi instituţii din justiţie. El cere Comisiei Europene să exprime un punct de vedere şi să explice de ce „a ignorat semnalele de alarmă ce i-au fost trimise cu privire la gravele abuzuri comise de unele instituţii şi persoane din sistemul judiciar”.

Liderul ALDE susţine că în rapoartele MCV din ultimii 11 ani, Comisia “s-a bizuit aproape exclusiv pe imaginea deformată care i-a fost furnizată de instituţiile de forţă ale statului şi pe percepţiile vehiculate în anumite medii de presă şi grupuri de presiune şi de interese”.

Preşedintele Senatului afirmă că tolerarea, inclusiv de către unii parteneri europeni, a sistemului paralel de administrare a luptei împotriva corupţiei în România a dus la promovarea imaginii ţării ca fiind una cu un nivel crescut de corupţie şi inducerea unei percepţii că România este condusă de „penali şi corupţi”.

La reuniunea Asociaţiei Senatelor din Europa se află între alţii preşedintele Consiliului Federal din Austria, preşedintele Senatului belgian, vicepreşedintele Consiliului Statelor din Elveţia şi preşedinţii Senatelor din Franţa, Italia, Olanda şi Polonia.

https://www.rfi.ro/politica-104041-calin-popescu-tariceanu-critic-comisie-europeana

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: România poate fi expusă unor ameninţări

PoliticVictor Ponta: Relatia Romania – SUA/ cateva impresii si concluzii in urma intalnirilor politice pe care le-am avut la Washington!

EconomieIulian Fota: România poate fi expusă unor ameninţări

ExternAlexandru Lăzescu: Extremele confiscă spațiul public american

EvenimenteCorina Crețu invită România să se înscrie cu proiecte de calitate la Gala RegioStars Awards 2019

CulturaRadu Preda: Un model inepuizabil

SocialOctavian Badescu: Tranzactionarea imobiliara si capcana sumei rotunde – o misiune imposibila?

MoldovaArmand Goșu: Victoria lui Andrei Năstase reînvie speranța unei schimbări în Republica MoldovaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe