Adriana
Publicat în 20 iunie 2018, 07:14 / 91 elite & idei

Călin Popescu Tăriceanu, critic la adresa Comisiei Europene

Călin Popescu Tăriceanu, critic la adresa Comisiei Europene
+ Observator

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cere Comisiei Europene să explice de ce „a ignorat semnalele de alarmă ce i-au fost trimise cu privire la gravele abuzuri comise de unele instituţii şi persoane din sistemul judiciar”.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat vineri la reuniunea de la Bucureşti a Asociaţiei Senatelor din Europa că în ultimii zece ani, românii au fost “martorii unor derapaje îngrijorătoare, de la protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, până la respectarea garanţiilor prevăzute de Constituţie, în numele obţinerii de rezultate cu orice preţ în lupta anticorupţie”.

Preşedintele Senatului a vorbit şi despre protocoalele secrete încheiate între SRI şi instituţii din justiţie. El cere Comisiei Europene să exprime un punct de vedere şi să explice de ce „a ignorat semnalele de alarmă ce i-au fost trimise cu privire la gravele abuzuri comise de unele instituţii şi persoane din sistemul judiciar”.

Liderul ALDE susţine că în rapoartele MCV din ultimii 11 ani, Comisia “s-a bizuit aproape exclusiv pe imaginea deformată care i-a fost furnizată de instituţiile de forţă ale statului şi pe percepţiile vehiculate în anumite medii de presă şi grupuri de presiune şi de interese”.

Preşedintele Senatului afirmă că tolerarea, inclusiv de către unii parteneri europeni, a sistemului paralel de administrare a luptei împotriva corupţiei în România a dus la promovarea imaginii ţării ca fiind una cu un nivel crescut de corupţie şi inducerea unei percepţii că România este condusă de „penali şi corupţi”.

La reuniunea Asociaţiei Senatelor din Europa se află între alţii preşedintele Consiliului Federal din Austria, preşedintele Senatului belgian, vicepreşedintele Consiliului Statelor din Elveţia şi preşedinţii Senatelor din Franţa, Italia, Olanda şi Polonia.

https://www.rfi.ro/politica-104041-calin-popescu-tariceanu-critic-comisie-europeana

Ultima ora:

ObservatorSilviu Cerna: Morala îndoielnică și pericolele statului social

PoliticKlaus Iohannis se va întâlni astăzi, la Londra, cu premierul Theresa May

EconomieSilviu Cerna: Morala îndoielnică și pericolele statului social

ExternValentin Naumescu: It’s not the economy, stupid! Trump pierde controlul în Camera Reprezentanţilor dar polarizarea ideologică a Americii se adânceşte

EvenimenteMugur Isărescu: Invitație BNR, 25 octombrie 2028 – Conferință ELEC „The Danube Triangle”

CulturaRadu Preda: Memoria abandonată

SocialIoan-Aurel Pop: În anul Centenarului Marii Uniri, ţara are nevoie de o vlagă nouă şi de energii de viitor

MoldovaArmand Goșu: Victoria lui Andrei Năstase reînvie speranța unei schimbări în Republica MoldovaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe