Bogdan Daradan
Publicat în 23 august 2012, 11:43 / 262 elite & idei

Cancelarul german Angela Merkel a plecat din Republica Moldova cu produse tradiţionale din spaţiul basarabean

Cancelarul german Angela Merkel a plecat din Republica Moldova cu produse tradiţionale din spaţiul basarabean

Cancelarul german Angela Merkel nu a plecat cu mâinele goale din Republica Moldova. Aceasta a primit mai multe cadouri din partea oficialilor moldoveni.

Din partea Guvernului și premierului Vlad Filat, oficialul german a primit 460 de sticle de vinuri de colecţie de la Complexul Cricova și un ulcior cu pahare executate în stil tradițional moldovenesc.

Purtătorul de cuvânt al președintelui țării, Vlad Țurcanu a declarat că, Nicolae Timofti i-a dăruit cancelarului federal o sticlă de vin specială și un prosop brodat în stil tradițional.

Speakerul Parlamentului Marian Lupu a spus că i-a transmis lui Merkel un tablou din partea copiilor de la Centrul comunitar de plasament din sectorul Rîșcani.

Liderul Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin a venit la Agela Merkel doar cu o scrisoare. Mihai Ghimpu, la fel, nu a avut un cadou special pentru oficialul german.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe