Adriana
Publicat în 14 mai 2012, 13:24 / 339 elite & idei

Carmen Moldovan: 12 mai 2012 – Let’s Do It, Romania! Chiar se poate!

Carmen Moldovan: 12 mai 2012 – Let’s Do It, Romania! Chiar se poate!

Succesul remarcabil de care s-a bucurat proiectul „Let’s Do It, Romania!” în 2010 şi 2011 ne-a arătat, cred, tuturor că se poate şi la noi! Ceea ce s-a reuşit în ediţiile din cei doi ani este un argument cât se poate de mobilizator pentru a duce mai departe proiectul şi în 2012. Mai sunt doar trei zile până la Ziua Naţională de Curăţenie în 2012. Încă vă mai puteţi înscrie pe site-ul www.letsdoitromania.ro, pentru a semnala o zonă cu deşeuri, sau puteţi vota zonele deja selectate pentru a fi curăţate de Ziua Naţională a Curăţeniei (12 mai 2012).

La noi, s-a plecat în 2009, timid, de la doar 14 participanţi la o întâlnire, în cadrul căreia aceştia s-au angajat mai mult simbolic să contribuie la curăţarea României şi să ralieze şi ei România la “Let’s Do It,World!”. Rezultatul a fost peste aşteptări: 200 000 de voluntari au ieşit la curăţenie pe 25 septembrie 2010 şi 300 000 de persoane pe 24 septembrie 2011.

41 de judeţe au fost curăţate de echipa „Let’s Do It, Romania!” şi 45% din teritoriul ţării a putut fi acoperit de proiect în 2010. S-au implicat 1776 de şcoli, 1657 de primării, 225 de ONG-uri. Greu nu?! Da, dar şi rezultatele au fost pe măsură: 447.985 de saci de deşeuri menajere + 248,7 tone de deşeuri din construcţii! Aşa, parcă mai căpătăm curaj, nu?

Conceptul de „curățenie în toată țara” a fost lansat de Estonia în 2008 şi şi l-au însuşit apoi numeroase alte state. Dacă ne uităm la numărul  de voluntari mobilizaţi de fiecare ţară în anii precedenţi, vom fi extrem de plăcut impresionaţi să vedem că România ocupă un loc fruntaş, alături de Letonia şi Slovenia la mobilizarea voluntarilor pentru curăţenie. Deci, chiar se poate şi la noi! Vă las însă să vă convingeţi singuri, ascultând Imnul ”Let’s Do It, Romania!”

Este uşor să spunem ”Let’s Do It!”, este entuziasmant să ne gândim că ar putea deveni realitate, este cel mai greu însă să trecem la acţiune. Dar cum este să spunem ”We Did It, Romania!” Eu zic că merită să vedem cum este!

Articol publicat pe www.carmenmoldovan.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe