Adriana
Publicat în 11 iulie 2012, 11:59 / 158 elite & idei

Carmen Moldovan: Daniel Funeriu nu a luat măsurile necesare pentru a îndrepta situaţia de anul trecut

Carmen Moldovan: Daniel Funeriu nu a luat măsurile necesare pentru a îndrepta situaţia de anul trecut
+ Observator

Deputata PSD Carmen Moldovan a declarat în legătură cu rezultatele înregistrate la Bacalaureat că acestea exprimă esenţa „reformei” promovate de PDL: sancţionarea elevilor şi a şcolilor, în paralel cu continuarea subfinanţării sistemului educaţional.

„Rezultatele înregistrate anul acesta la examenul de Bacalaureat exprimă esenţa aşa-zisei ’reforme’ promovate de PDL. Aceasta înseamnă sancţionarea elevilor şi a şcolilor, în paralel cu continuarea inconştientă a subfinanţării sistemului educaţional. Faptul că doi ani la rând se înregistrează astfel de rezultate, calificate fără excepţie în spaţiul public ca ’dezastruoase’ arată un singur lucru: Fostul ministru al Educaţiei, dl. Funeriu, nu a luat măsurile necesare pentru a îndrepta situaţia de anul trecut”, a subliniat deputata PSD.

Carmen Moldovan consideră că în mandatul lui Daniel Funeriu a lipsit elementul de sprijin pentru elevi, singura măsură luată de fosta guvernare constând în introducerea camerelor de supraveghere în sălile de examen.

„Guvernarea PDL a crezut că eficienţa şi calitatea sistemului de învăţământ pot creşte prin simpla introducere a unor camere de supraveghere în sălile de examen. Atat a facut fosta guvernare în domeniul educaţiei, eludând complet responsabilitatea majoră pe care a avut-o nu doar pentru viitorul unor generaţii de elevi, ci al întregii societăţi. Elevilor nu trebuie să le fie frică de şcoală sau de un examen, ci strebuie să simtă ca sunt ajutaţi să depăşească dificultăţile cu care se confruntă. Or, sub mandatul lui Daniel Funeriu, a lipsit tocmai elementul de sprijin pentru elevi”, considera social-democrata.

Articol publicat pe www.amosnews.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe