Adriana
Publicat în 11 iulie 2012, 11:59 / 113 elite & idei

Carmen Moldovan: Daniel Funeriu nu a luat măsurile necesare pentru a îndrepta situaţia de anul trecut

Carmen Moldovan: Daniel Funeriu nu a luat măsurile necesare pentru a îndrepta situaţia de anul trecut
+ Observator

Deputata PSD Carmen Moldovan a declarat în legătură cu rezultatele înregistrate la Bacalaureat că acestea exprimă esenţa „reformei” promovate de PDL: sancţionarea elevilor şi a şcolilor, în paralel cu continuarea subfinanţării sistemului educaţional.

„Rezultatele înregistrate anul acesta la examenul de Bacalaureat exprimă esenţa aşa-zisei ’reforme’ promovate de PDL. Aceasta înseamnă sancţionarea elevilor şi a şcolilor, în paralel cu continuarea inconştientă a subfinanţării sistemului educaţional. Faptul că doi ani la rând se înregistrează astfel de rezultate, calificate fără excepţie în spaţiul public ca ’dezastruoase’ arată un singur lucru: Fostul ministru al Educaţiei, dl. Funeriu, nu a luat măsurile necesare pentru a îndrepta situaţia de anul trecut”, a subliniat deputata PSD.

Carmen Moldovan consideră că în mandatul lui Daniel Funeriu a lipsit elementul de sprijin pentru elevi, singura măsură luată de fosta guvernare constând în introducerea camerelor de supraveghere în sălile de examen.

„Guvernarea PDL a crezut că eficienţa şi calitatea sistemului de învăţământ pot creşte prin simpla introducere a unor camere de supraveghere în sălile de examen. Atat a facut fosta guvernare în domeniul educaţiei, eludând complet responsabilitatea majoră pe care a avut-o nu doar pentru viitorul unor generaţii de elevi, ci al întregii societăţi. Elevilor nu trebuie să le fie frică de şcoală sau de un examen, ci strebuie să simtă ca sunt ajutaţi să depăşească dificultăţile cu care se confruntă. Or, sub mandatul lui Daniel Funeriu, a lipsit tocmai elementul de sprijin pentru elevi”, considera social-democrata.

Articol publicat pe www.amosnews.ro

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe