OraNoua.ro
Publicat în 22 februarie 2012, 12:17 / 305 elite & idei

Carmen Moldovan: Puterea aduce Monsanto în guvern, în timp ce în toată lumea compania este pusă la zid

Carmen Moldovan: Puterea aduce Monsanto în guvern, în timp ce în toată lumea compania este pusă la zid

De la o vreme încoace, companiei Monsanto – gigantului producător de OMG – nu-i merg deloc bine socotelile.

La începutul anului, a fost acționată în instanță de către Autoritatea Națională privind Biodiversitatea din India sub acuzația de biopiraterie, pentru că ar fi folosit varietatea locală de vinete (denumite brinjal în India) pentru a-și dezvolta propria versiune a legumei modificată genetic, fără însă a primi acordul autorităților competente.

Apoi, un articol din The Independent a dat apă la moară celor care acuză compania că ascunde adevăratele riscuri pentru sănătate ale consumului de OMG, dezvăluind că într-una din cantinele Monsanto -conduse de o companie externă, Sutcliffe Catering- s-a luat decizia de a înlătura soia și porumbul modificat genetic din produsele servite la masă.

Iar mai nou, un tribunal francez a pus bomboana pe coliva Monsanto, găsind vinovată compania de otrăvirea unui fermier care s-a intoxicat ca urmare a folosirii unui erbicid produs de aceeasi marca.

Și în timp ce Monsanto este pusă la zid în toată lumea, ce face actuala putere?

Ei bine, ați ghicit: o instalează confortabil la guvernare, așezând politicile agricole ale acestei țări sub atenta supraveghere a lui Stelian Fuia, adică fostul manager de vanzari de la Monsanto, omul care „ar consuma oricand” organisme modificate genetic.

Articol publicat pe blogul personal Carmen Moldovan

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe