Adriana
Publicat în 19 iunie 2012, 12:34 / 271 elite & idei

Carmen Moldovan: Șahul – disciplină opțională în școli? Spuneți-vă părerea!

Carmen Moldovan: Șahul – disciplină opțională în școli? Spuneți-vă părerea!

Până pe 18 iunie, la Camera Deputaților, este supusă consultării publice, o propunere de modificare a Legii Educației, care prevede introducerea șahului ca disciplină opțională pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal. Vă invit să vă spuneți părerea cu privire la această propunere. De asemenea, puteți veni cu propuneri și sugestii direct pe site-ul Camerei Deputaților.

Dacă va fi adoptată, propunerea se va aplica începând cu anul școlar 2012-2013. Inițiatorii proiectului susțin că șahul, ”sportul minții”, ar ajută concentrarea și răbdarea și contribuie la cultivarea unor aptitudini precum creativitatea, intuiția, memoria, motivația, fairplay-ul etc.

Aș mai adăuga că ideea e agreată și la nivelul Parlamentului European, existând o declarație scrisa în acest sens, semnată de 392 de parlamentari și care încurajează sprijinirea programului „Șahul în instituţiile de învăţământ”.

Articol publicat pe www.carmenmoldovan.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe