Matei Bogdan
Publicat în 26 iunie 2019, 15:52 / 198 elite & idei

Cătălin Aramă: Atacurile cibernetice din ultimele 24 de ore sunt de tip ransomware

Cătălin Aramă: Atacurile cibernetice din ultimele 24 de ore sunt de tip ransomware

*Atacurile cibernetice din ultimele 24 de ore, care au vizat instituţiile din domeniul sănătăţii, sunt de tip ransomware, iar în prezent o echipă CERT-RO este în contact direct cu cei care au solicitat sprijinul pentru a analiza datele sistemelor compromise, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Cătălin Aramă, director general al Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, subliniind că instituţia nu are încă un verdict privind originea atacului.

*Atacul asupra spitalelor din România face parte dintr-o tendinţă îngrijorătoare la nivel global şi au mai fost cazuri similare în ţări ca SUA sau Germania, potrivit reprezentanţilor Kaspersky.

*Vechimea medie a parcului de autoturisme din România, în 2018, s-a situat la 15,4 ani, peste media Uniunii Europene (UE), de 11 ani, se arată într-o analiză de specialitate publicată, joi, de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA).

*Cea mai mare parte a exporturilor româneşti se îndreaptă către ţările din Vestul Europei, Franţa, Germania, Italia şi Regatul Unit absorbind 57% din bunurile şi serviciile către Uniunea Europeană şi 44% din totalul exporturilor (adică aproximativ 37,2 miliarde de euro pe parcursul anului 2018), rezultând totodată un excedent comercial de 3,8 miliarde de euro în raport cu aceste ţări, a constatat Consiliul Concurenţei în cadrul studiului privind comerţul exterior al României şi barierele existente pe pieţele europene pentru exportatorii români.

*Să aduci o amnistie fiscală prin care ierţi pe cineva de datorii, fără un temei justificat, creează un dezechilibru major şi încurajează un comportament nesănătos, a declarat, joi, preşedintele Camerei de Comerţ Americană în România (AmCham România), Ionuţ Simion

*Asocierea RailWorks a fost desemnată câştigătoarea procedurii de licitaţie publică pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, aflate pe secţiunea Braşov – Sighişoara, componentă a Coridorului Rin – Dunăre, oferta financiară a asocierii fiind de 2,9 miliarde lei fără TVA, informează CFR SA printr-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

*Câteva bănci din zona euro nu au respectat reglementările Băncii Centrale Europene şi au plătit bonusuri în numerar şi nu în acţiuni sau alte instrumente financiare, a afirmat joi Andrea Enria, preşedintele noii agenţii de supervizare bancară (Mecanismul unic de supervizare – SSM) din cadrul BCE, transmit Reuters şi publicaţia irlandeză Irish Times.

*Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat 49.118 de cereri ale persoanelor fizice pentru 89.193 de vouchere în cadrul Programului „Rabla pentru electrocasnice”, a anunţat, joi, instituţia într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

*Uniunea Europeană a decis joi prelungirea cu un an a sancţiunilor adoptate ca reacţie la ”anexarea ilegală a Crimeei şi a Sevastopolului de către Rusia”, transmite AFP.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe