OraNoua.ro
Publicat în 8 februarie 2017, 16:16 / 219 elite & idei

Cătălin Predoiu: Codurile penal și de procedură penală trebuie apărate, au fost făcute transparent

Cătălin Predoiu: Codurile penal și de procedură penală trebuie apărate, au fost făcute transparent

Codurile penal și de procedură penală au fost și rămân unul dintre puținele proiecte concretizate în România și trebuie să le apărăm, a afirmat miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, deputatul liberal Cătălin Predoiu, în replică la afirmațiile premierului Sorin Grindeanu.

„Domnule prim-ministru, ceea ce nu știți dvs legat de Coduri e că, dintre 15 mii de alineate, câteva au fost într-adevăr invalidate la CCR. Ceea ce nu știți, de asemenea, e că din ele foarte multe au fost elaborate aici în Cameră. Dar ceea ce este important, și e păcat că dați cu piciorul la coș, este munca noastră a tuturor, a sistemului judiciar și a Parlamentului. Codurile au fost și rămân unul dintre puținele proiecte concretizate în România și trebuie să spunem acest lucru, să le apărăm”, a declarat Predoiu, în Parlament, la dezbaterea moțiunii de cenzură.

Predoiu a subliniat că aceste Coduri au rezultat după dezbateri în Legislativ, spre deosebire de Ordonanța 13, dată de Guvernul Grindeanu.

„Spre deosebire de ordonanța dvs, ordonanța rușinii, codurile au fost dezbătute în Parlament, au fost dezbătute în comisii. A fost o dezbatere. (…) Spre deosebire de ordonanța rușinii, codurile au fost făcute transparent aici, în văzul tuturor”, a spus Predoiu.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat miercuri că moțiunea de cenzură putea fi susținută de cineva din PNL care să aibă „mai multă credibilitate și competență” decât Cătălin Predoiu care, potrivit prim-ministrului, a coordonat realizarea Codurilor penal și de procedură penală „pe care Curtea Constituțională le-a amendat prin nenumărate decizii’.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe