Adriana
Publicat în 1 martie 2017, 12:16 / 124 elite & idei

Catalin Predoiu, despre decizia CCR

Catalin Predoiu, despre decizia CCR
+ Observator

Noul secretar general al Partidului Naţional Liberal, Cătălin Predoiu, a scris, pe pagina sa de Facebook, că şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, „dă lecţii pe seama deciziei CCR privind conflictul dintre activitatea DNA şi a Executivului”. Totodată, Predoiu a mai adăugat, referitor la constatarea CCR, că ar fi părtinitoare „cu instituţia care nu trebuie deranjată cu nimic atunci când legiferează”.

„Dl.Tariceanu ne da lectii pe seama deciziei CCR de astazi care, chipurile, a constatat un conflict constitutional intre puterile statului. Sigur, nu e ”politically corect” sa critici deciziile CCR, dar formulez doar cateva intrebari. Inteleg ca s-a constatat un conflict constitutional intre Ministerul Public si Puterea executiva.

Dar de cand e considerat Ministerul Public putere judecatoreasca, incat sa se poata afla intr-un conflict juridic de natura constitutionala cu o alta putere, in speta puterea executiva? Un element esential al conflictului juridic de natura constitutionala este conflictul pozitiv sau negativ de competenta intre doua puteri.

Dar unde sunt doua puteri in speta asta, pentru ca eu vad doar una, cea executiva? Si cine a spus ca ”DNA ancheteaza oportunitatea emiterii unui act normativ”, in afara de dnii Tariceanu si Dragnea, desigur? Si daca Parchetul ancheteaza de fapt o posibila activitate infractionala savarsita cu ocazia emiterii actului normativ?

Au mai existat cazuri in justitie in care s-a constatat savarsirea unei infractiuni cu ocazia emiterii unui act guvernamental cu caracter normativ? Din cate stiu, da … . Deci, sa nu confundam lucrurile. Decizia CCR nu constata un conflict intre puteri, ci doar tine partea uneia care, pare-se, nu trebuie deranjata cu nimic atunci cand legifereaza. Abia legiferarea fara cenzura se poate transforma intr-un abuz de putere”, a scris Cătălin Predoiu, pe pagina sa de Facebook.
http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/secretarul-general-al-pnl–catalin-predoiu–tariceanu-ne-da-lectii-pe-seama-deciziei-ccr–insa–institutia-nu-constata-un-conflict-intre-puteri–ci-doar-tine-partea-uneia-care–pare-se–nu-trebuie-deranjata-cu-nimic-atunci-cand-legifereaza-442285

Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană, despre mobilizarea de forțe militare ruse la granița cu Ucraina: Există elemente care ne fac să credem că este ceva serios

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe