Adriana
Publicat în 21 februarie 2017, 11:52 / 94 elite & idei

Catalin Predoiu, despre viitorul ministru al justiţiei

Catalin Predoiu, despre viitorul ministru al justiţiei
+ Observator

Viitorul ministru al Justiției ar trebui să fie un om care înțelege nu numai legile, ci și cum funcționează sistemul judiciar, care să aibă și puterea ”să reziste unor presiuni care vor fi inerente”, consideră prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu.

„E mai puțin important dacă viitorul ministru al Justiției e membru sau nu al unui partid politic. Important este să fie un om care înțelege nu numai legile, ci și cum funcționează sistemul judiciar. Pe de altă parte, el trebuie să fie un om care înțelege ce impact au aceste reforme asupra asanării societății românești, asupra unei economii transparente și competitive, asupra Mecanismului de Cooperare și Verificare, toate consecințele în plan european, un om care să înțeleagă mai mult decât litera legii, trebuie să înțeleagă și mecanismul și care e sensul reformei și care să aibă și puterea să reziste unor presiuni care vor fi inerente. Trebuie să fie un bun manager de sistem, pentru că Ministerul Justiției nu înseamnă doar elaborarea legilor, ministrul Justiției este un înalt funcționar al statului care operează în toate cele trei puteri: e membru în CSM, e membru în Guvern și membru în CSAT, merge în Parlament și susține proiectele ministerului, trebuie să fie un om foarte versatil din punct de vedere al dexterităților de management”, a spus duminică Predoiu, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

În opinia sa, prioritatea Ministerului Justiției ar fi clarificarea situației celor două ordonanțe, adică să „devină limpede că OUG 13 nu va mai fi reinventată, reînviată, în diverse forme”.

http://www.cotidianul.ro/predoiu-despre-viitorul-ministru-al-justitiei-296421/

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe