Adriana
Publicat în 21 februarie 2017, 11:52 / 98 elite & idei

Catalin Predoiu, despre viitorul ministru al justiţiei

Catalin Predoiu, despre viitorul ministru al justiţiei
+ Observator

Viitorul ministru al Justiției ar trebui să fie un om care înțelege nu numai legile, ci și cum funcționează sistemul judiciar, care să aibă și puterea ”să reziste unor presiuni care vor fi inerente”, consideră prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu.

„E mai puțin important dacă viitorul ministru al Justiției e membru sau nu al unui partid politic. Important este să fie un om care înțelege nu numai legile, ci și cum funcționează sistemul judiciar. Pe de altă parte, el trebuie să fie un om care înțelege ce impact au aceste reforme asupra asanării societății românești, asupra unei economii transparente și competitive, asupra Mecanismului de Cooperare și Verificare, toate consecințele în plan european, un om care să înțeleagă mai mult decât litera legii, trebuie să înțeleagă și mecanismul și care e sensul reformei și care să aibă și puterea să reziste unor presiuni care vor fi inerente. Trebuie să fie un bun manager de sistem, pentru că Ministerul Justiției nu înseamnă doar elaborarea legilor, ministrul Justiției este un înalt funcționar al statului care operează în toate cele trei puteri: e membru în CSM, e membru în Guvern și membru în CSAT, merge în Parlament și susține proiectele ministerului, trebuie să fie un om foarte versatil din punct de vedere al dexterităților de management”, a spus duminică Predoiu, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

În opinia sa, prioritatea Ministerului Justiției ar fi clarificarea situației celor două ordonanțe, adică să „devină limpede că OUG 13 nu va mai fi reinventată, reînviată, în diverse forme”.

http://www.cotidianul.ro/predoiu-despre-viitorul-ministru-al-justitiei-296421/

Ultima ora:

ObservatorBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe