OraNoua.ro
Publicat în 7 iunie 2017, 14:21 / 371 elite & idei

Cătălin Predoiu, despre vizita lui Iohannis în SUA: Un mesaj de apreciere și diferențiere pozitivă față de alte țări

Cătălin Predoiu, despre vizita lui Iohannis în SUA: Un mesaj de apreciere și diferențiere pozitivă față de alte țări

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu spune că vizita președintelui Klaus Iohannis în Statele Unite ale Americii ”este un mesaj puternic de apreciere față de România și de diferențiere pozitivă a țării noastre față de celelalte țări din estul Europei, pe care SUA îl transmit fără echivoc”.

”Klaus Iohannis este al treilea șef de stat european primit de președintele Trump la Casa Alba și printre primii din lume. Elementele de forță ale Parteneriatului Strategic pe care îl avem cu SUA au fost cooperarea strategică pe zona de securitate și justiția, regula de drept și combaterea corupției. Mă aștept ca tema justiției să rămână în topul agendei de interes a relației strategice bilaterale”, a spus Predoiu, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

În context, el atrage atenția că opțiunile liberalilor din 17 și 18 iunie, de la Congresul și Consiliul Național, vor poziționa PNL în concertul unei dinamici politice interne, care nu poate rămâne izolată față de dinamica relațiilor externe.

”Opțiunile pe care le vom face pe 17 și 18 iunie nu vor fi doar unele legate de persoane, ci și de valorile pe care le îmbrățișăm și le proiectăm în exteriorul partidului. În funcție de aceste alegeri, vom poziționa PNL în concertul unei dinamici politice interne, care nu poate rămâne izolată față de dinamica relațiilor externe. România merge în direcția bună pe relația strategică cu SUA”, a arătat Predoiu.

Președintele Klaus Iohannis va efectua în perioada 4 — 9 iunie o vizită în Statele Unite ale Americii. Pe 9 iunie, șeful statului va avea o întrevedere oficială cu președintele SUA, Donald Trump.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe