OraNoua.ro
Publicat în 14 decembrie 2016, 12:56 / 221 elite & idei

Cătălin Predoiu: Din competiție reală se nasc soluțiile și liderii buni

Cătălin Predoiu: Din competiție reală se nasc soluțiile și liderii buni

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a declarat că a anunțat în Biroul Politic Național intenția sa de a candida la funcția de președinte al formațiunii la congresul de anul viitor și consideră că gestul său este în favoarea competiției în partid.

„Într-adevăr, am luat decizia să candidez la președinția Partidului Național Liberal la Convenția Națională care se va desfășura în anul 2017. Candidez pentru că partidul are nevoie de competiție. Din competiție reală și deschisă se nasc soluțiile bune și liderii buni. Dimpotrivă, dacă selectăm soluțiile pe bază de discuții închise și liderii pe bază de aranjamente de culise, în final nu iese bine. Deci, eu cred că gestul meu e în favoarea partidului pentru a oferi o dezbatere puternică alături de alți colegi care se vor înscrie în cursă și pentru a oferi cetățenilor încrederea că am înțeles din lecția alegerilor și vom lua lucrurile mai în serios”, a spus Cătălin Predoiu, marți, la finalul BPN al PNL.

El a adăugat că își dorește ca „PNL să se întoarcă spre popor, către problemele reale ale cetățenilor”. „Către politicile sale tradiționale, politici care vizează încurajarea capitalului autohton, a antreprenorilor, a competitivității economice, a ridicării nivelului de trai. Și doresc, de asemenea, să reușim în Parlament o opoziție unită și puternică”, a afirmat Predoiu.

Întrebat care sunt lucrurile care nu au mers în PNL, el a menționat că analizele în acest sens vor fi făcute săptămâna viitoare.

„Sunt foarte multe lucruri care nu au funcționat. După părerea mea, fundamental greșit a fost inconsistența noastră de politici, de doctrine, de balansare între soluții de dreapta și soluții de stânga fără să avem un mesaj clar către antreprenorii naționali, către capitalul național, către problemele economice, dar multe lucruri se vor discuta în partid”, a explicat Predoiu.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe