OraNoua.ro
Publicat în 28 iunie 2017, 17:18 / 29 elite & idei

Cătălin Predoiu: Guvernul e compus dintr-un număr de miniștri suficient să rezolve treburile României, Franței, Italiei

Cătălin Predoiu: Guvernul e compus dintr-un număr de miniștri suficient să rezolve treburile României, Franței, Italiei

Liberalii, cel mai probabil, nu vor vota noul Guvern, decizia finală urmând să fie luată joi în cadrul grupurilor parlamentare, a declarat deputatul PNL Cătălin Predoiu, care consideră că executivul este unul „mult prea stufos”.

„Astăzi am avut ședința Birourilor permanente reunite în care ni s-a prezentat lista noului Guvern, o listă formată din 28 de miniștri. Guvernul este stufos, este compus dintr-un număr de miniștri cred suficient să rezolve treburile României, Franței, Italiei, etc., pentru că 28 de miniștri pentru problematica României mi se pare foarte mult, denotă gândirea PSD de a construi un stat stufos, un guvern birocratic. (…) Cred că este evident (că PNL nu va vota Guvernul — n.r.), nu vreau să anticipez poziția PNL, dar îmi pare de neconceput votarea acestui Guvern”, a afirmat Predoiu, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, noul Cabinet „va încurca mediul privat”, iar în primele poziții, prin intermediul celor care sunt desemnați, se află de fapt Liviu Dragnea. „În primul rând vedem la poziția de prim-ministru pe dl Liviu Dragnea, sub numele de Mihai Tudose, la poziția de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale, dl Liviu Dragnea — sub numele de Sevil Shhaideh. La poziția 3, ministrul delegat pentru fondurile europene — dl Liviu Dragnea sub numele Rovana Plumb și lista poate continua. Avem de-a face cu un guvern al dlui Dragnea, care și-a proptit aici, pe posturi ministeriale, pe toți cei care i-au rămas loiali în criza pe care a parcurs-o PSD. Pe ici pe colo se ivește și dl Tăriceanu cu câțiva mandatari”, a susținut Predoiu.

El a criticat și programul audierilor miniștrilor, care nu va fi mai mult de o jumătate de oră, motiv pentru care Opoziția a protestat în ședința Birourilor permanente reunite de miercuri.

Predoiu a mai susținut că „PSD nu face decât să bifeze proceduri parlamentare pentru a așeza pe funcții oameni loiali președintelui PSD, Liviu Dragnea”. „În ultimele 10 luni am văzut un PSD care a câștigat campania electorală cu minciuni, care a instalat un guvern pe care ulterior l-a demolat pentru neperformanță, am văzut zbateri și lupte intestine de cel mai jos nivel”, a afirmat el.

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis a convocat-o la Cotroceni pe Viorica Dăncilă, în contextul dezbaterii publice privind OUG de amnistie şi graţiere

PoliticDaniel Constantin (Pro România): Nu vrem neapărat la guvernare, vrem să contribuim ca acest guvern să-și înceteze mandatul

EconomieSilviu Cerna – Rolul economic al statului: O veche problemă rămasă deschisă

ExternOvidiu Nahoi: Populiștii se pregătesc și ei pentru viitoarea Uniune Europeană

EvenimenteMircea Geoană: La mila sorţii şi la pomana împrejurărilor externe?

CulturaScriitorul Mircea Cărtărescu, la aniversare

SocialRaed Arafat: 41% din maşinile de pompieri pentru intervenţii la incendii au o vechime mai mare de 30 de ani

MoldovaArmand Goșu: Victoria lui Andrei Năstase reînvie speranța unei schimbări în Republica MoldovaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe