OraNoua.ro
Publicat în 28 iunie 2017, 17:18 / elite & idei

Cătălin Predoiu: Guvernul e compus dintr-un număr de miniștri suficient să rezolve treburile României, Franței, Italiei

Cătălin Predoiu: Guvernul e compus dintr-un număr de miniștri suficient să rezolve treburile României, Franței, Italiei
catalin-predoiu

Liberalii, cel mai probabil, nu vor vota noul Guvern, decizia finală urmând să fie luată joi în cadrul grupurilor parlamentare, a declarat deputatul PNL Cătălin Predoiu, care consideră că executivul este unul “mult prea stufos”.

“Astăzi am avut ședința Birourilor permanente reunite în care ni s-a prezentat lista noului Guvern, o listă formată din 28 de miniștri. Guvernul este stufos, este compus dintr-un număr de miniștri cred suficient să rezolve treburile României, Franței, Italiei, etc., pentru că 28 de miniștri pentru problematica României mi se pare foarte mult, denotă gândirea PSD de a construi un stat stufos, un guvern birocratic. (…) Cred că este evident (că PNL nu va vota Guvernul — n.r.), nu vreau să anticipez poziția PNL, dar îmi pare de neconceput votarea acestui Guvern”, a afirmat Predoiu, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, noul Cabinet “va încurca mediul privat”, iar în primele poziții, prin intermediul celor care sunt desemnați, se află de fapt Liviu Dragnea. “În primul rând vedem la poziția de prim-ministru pe dl Liviu Dragnea, sub numele de Mihai Tudose, la poziția de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale, dl Liviu Dragnea — sub numele de Sevil Shhaideh. La poziția 3, ministrul delegat pentru fondurile europene — dl Liviu Dragnea sub numele Rovana Plumb și lista poate continua. Avem de-a face cu un guvern al dlui Dragnea, care și-a proptit aici, pe posturi ministeriale, pe toți cei care i-au rămas loiali în criza pe care a parcurs-o PSD. Pe ici pe colo se ivește și dl Tăriceanu cu câțiva mandatari”, a susținut Predoiu.

El a criticat și programul audierilor miniștrilor, care nu va fi mai mult de o jumătate de oră, motiv pentru care Opoziția a protestat în ședința Birourilor permanente reunite de miercuri.

Predoiu a mai susținut că “PSD nu face decât să bifeze proceduri parlamentare pentru a așeza pe funcții oameni loiali președintelui PSD, Liviu Dragnea”. “În ultimele 10 luni am văzut un PSD care a câștigat campania electorală cu minciuni, care a instalat un guvern pe care ulterior l-a demolat pentru neperformanță, am văzut zbateri și lupte intestine de cel mai jos nivel”, a afirmat el.

Ultima ora:

ionut-vulpescu-bw

ObservatorIonuț Vulpescu: Solidaritatea fără solidaritate

angelamerkel

PoliticKlaus Iohannis: Problema unei Europe cu două viteze aproape că nu mai există

traian-halalai

EconomieTraian Halalai: EximBank finanțează extinderea Prolyte Group în România

iulian-chifu-3

ExternIulian Chifu: SUA, alungată din Europa? Timpul alegerilor strategice fundamentale

Marcel_Foca_foto

EvenimenteMarcel Foca – Lumea Geospatiala 2017: Smart City, Smart Grid, Smart Policing, Smart Defense, Smart State, Smart-orice

ionut-vulpescu-bw

CulturaIonuț Vulpescu: Solidaritatea fără solidaritate

raed-arafat

SocialRaed Arafat: Nu este nicio zi în care să nu fiu agrestat de șoferi care nu vor să respecte limitele de viteză

radu-carp-fcd-3028_n

MoldovaRadu Carp: Există un sistem electoral care poate produce un plus de democraţie în Republica Moldova?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe