Adriana
Publicat în 21 august 2013, 18:22 / 85 elite & idei

Cătălin Predoiu ia pulsul filialelor PDL înainte de a decide dacă va candida le Președinție

Cătălin Predoiu ia pulsul filialelor PDL înainte de a decide dacă va candida le Președinție
+ Observator

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, luni, la Arad, că nu intenţionează să candideze la alegerile europarlamentare, precizând că despre alegerile prezidenţiale nu vorbeşte înainte de a face un tur al filialelor judeţene ale partidului.
Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la PDL Arad, răspunzând unei întrebări, că nu intenţionează să candideze la alegerile europarlamentare de anul viitor.
“Nu voi candida pentru europarlamentare”, a spus Predoiu
Apoi, el a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale, răspunzând că despre prezidenţiale nu vorbeşte “încă”, până nu face un tur al filialelor judeţele pentru a “face priză” cu partidul.
Referitor la partid, Predoiu a spus că PDL intră “într-un ritm alert de reconstrucţie, modernizare şi intensificare a opoziţiei faţă de guvernarea USL”.
“Facem eforturi să construim alternativă la USL (…) În curând vom lansa guvernul de alternativă (…) Lista cu membrii va fi stabilită, probabil, peste câteva săptămâni”, a spus Predoiu.
Întrebat cum comentează afirmaţia unui coleg de partid potrivit căreia “la preşedinţie nu se ajunge de pe locul doi”, Predoiu a declarat: “Eu vreau un PDL puternic, mult mai puternic decât e azi. Eu voi susţine cu toată energia pe cel care va câştiga alegerile primare în PDL, inlcusiv pe Preda”.
Întrebat, de asemenea, cum comentează afirmaţia lui Adrian Papahagi – care i-ar fi transmis lui Predoiu că “înainte de a fi locomotivă” trebuie să dovedească faptul că nu e “un simplu vagon” – el a răspuns că “membrii PDL stabilesc poziţia fiecăruia în partid”.
Liderul PDL, Vasile Blaga, a afirmat, sâmbătă, la Baia Mare, că nu ia în considerare o colaborare cu PNL pentru alegerile prezidenţiale, întrucât acest partid este în alianţă cu PSD, Crin Antonescu este desemnat candidat la Preşedinţie, iar PDL nu îl susţine pentru funcţia de şef al statului.
Colegiul Director al PDL a stabilit, sâmbătă, la Baia Mare, profilul candidatului partidului pentru funcţia de preşedinte, acesta trebuind să prezinte un proiect de ţară, care să se bazeze pe valorile familiei politice populare şi “să aibă dorinţa, voinţa, calităţile umane şi profesionale implementării proiectului”.
Procedura de vot în cadrul partidului va fi stabilită de secretariatul general al partidului.
Vasile Blaga a declarat că nu intenţionează să candideze la Preşedinţie, pentru că îşi respectă deciziile, considerând că locul liderului partidului este în Modrogan.
Întrebat dacă prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu ar putea fi unul dintre potenţialii candidaţi ai partidului la prezidenţiale, Blaga a spus că acesta este “cel mai competent” din partid.
http://www.informatia-zilei.ro/sm/politic/catalin-predoiu-ia-pulsul-filialelor-pdl-inainte-de-a-decide-daca-va-candida-le-presedintie/

Ultima ora:

ObservatorCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

PoliticDragoș Preda: #DezvoltamPrahova #DezvoltamPrahovaInteligenta

EconomieCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

ExternBarbu Mateescu: ”Anti-contemporaneitatea face un pas înapoi”

SocialCsibi Magor: Am avut cu toții un an greu. Dar putea să fie mult mai greu

EvenimenteDan Mihalache: “Understanding the Romanian Diaspora – Diaspora mobilisation during COVID-19”

CulturaCristina Popescu: Cele mai recente aprecieri internaționale ale mărcilor poștale românești, materializate în două premii Nexofil

EditorialAndrei Stoian, Alexandru Georgescu și Radu Magdin la emisiunea Sfere de InteresClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe