OraNoua.ro
Publicat în 14 iunie 2017, 22:00 / 276 elite & idei

Cătălin Predoiu: Motivul real al tergiversării impozitului pe gospodărie este declararea patrimoniului

Cătălin Predoiu: Motivul real al tergiversării impozitului pe gospodărie este declararea patrimoniului

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu susține că social-democrații tergiversează aplicarea impozitului pe gospodărie deoarece acesta presupune declararea patrimoniului.

„Aștept cu nerăbdare aplicarea impozitului pe gospodărie, anunțat cu surle și trâmbițe de PSD. Liderii social-democrați nu și-au dat, probabil, seama, dar, tehnic, aplicarea impozitului pe gospodărie presupune și declararea patrimoniului… Eu cred că acesta este motivul real al tergiversării măsurii și a renunțării, în cele din urmă, la aplicarea ei. Primul pas a fost să spună că n-au destui experți, la final vor găsi altă scuză și nu o vor aplica. E greu cu declararea averilor la liderii PSD ‘de stânga’!”, a scris Predoiu, marți, pe Facebook.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat săptămâna trecută că Executivul nu intenționează să renunțe la ideea aplicării impozitului pe gospodărie, dar a precizat că momentul și modul în care va fi implementat sistemul vor fi decise în urma unei analize aflate în curs de derulare la Ministerul Finanțelor.

„Este o analiză pe care domnul ministru al Finanțelor, dar și alții trebuie să o prezinte. În niciun caz să se renunțe. Urmare a acestei analize vom alege foarte bine momentul, să știm foarte bine plusurile, minusurile, ce avem de făcut din momentul în care implementăm acest nou sistem”, a afirmat Grindeanu, după ce a participat la o întâlnire de lucru cu ministrul de Finanțe și conducerea ANAF.

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: #DigiContext, on air

PoliticLa mulți ani președintelui Emil Constantinescu!

EconomieBogdan Neacșu: Procesul de transformare şi modernizare a băncii avansează, cu focus pe digitalizare, pe simplificare şi pe o cultură organizaţională care pune clientul pe primul loc

ExternBogdan Aurescu: România speră să obțină sprijin financiar american pentru infrastructura care ar facilita transportul trupelor pe flancul estic al NATO

SocialCsibi Magor: Despre partea intunecata a ego-ului

EvenimenteCorina Popescu, Cosmin Ghiță: Dezbatem online ”Provocările iernii 2021 – 2022 pentru sistemul energetic național”

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialPetrișor Peiu: Monstrul cu două capete care zâmbește guvernanților, dar îi îngrozește pe româniClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe