OraNoua.ro
Publicat în 14 iunie 2017, 22:00 / 248 elite & idei

Cătălin Predoiu: Motivul real al tergiversării impozitului pe gospodărie este declararea patrimoniului

Cătălin Predoiu: Motivul real al tergiversării impozitului pe gospodărie este declararea patrimoniului

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu susține că social-democrații tergiversează aplicarea impozitului pe gospodărie deoarece acesta presupune declararea patrimoniului.

„Aștept cu nerăbdare aplicarea impozitului pe gospodărie, anunțat cu surle și trâmbițe de PSD. Liderii social-democrați nu și-au dat, probabil, seama, dar, tehnic, aplicarea impozitului pe gospodărie presupune și declararea patrimoniului… Eu cred că acesta este motivul real al tergiversării măsurii și a renunțării, în cele din urmă, la aplicarea ei. Primul pas a fost să spună că n-au destui experți, la final vor găsi altă scuză și nu o vor aplica. E greu cu declararea averilor la liderii PSD ‘de stânga’!”, a scris Predoiu, marți, pe Facebook.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat săptămâna trecută că Executivul nu intenționează să renunțe la ideea aplicării impozitului pe gospodărie, dar a precizat că momentul și modul în care va fi implementat sistemul vor fi decise în urma unei analize aflate în curs de derulare la Ministerul Finanțelor.

„Este o analiză pe care domnul ministru al Finanțelor, dar și alții trebuie să o prezinte. În niciun caz să se renunțe. Urmare a acestei analize vom alege foarte bine momentul, să știm foarte bine plusurile, minusurile, ce avem de făcut din momentul în care implementăm acest nou sistem”, a afirmat Grindeanu, după ce a participat la o întâlnire de lucru cu ministrul de Finanțe și conducerea ANAF.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe