OraNoua.ro
Publicat în 30 aprilie 2014, 15:22 / 139 elite & idei

Cătălin Predoiu: Partidele ar trebui să preia pe agendă evenimentele care au loc în vecinătatea României

Cătălin Predoiu: Partidele ar trebui să preia pe agendă evenimentele care au loc în vecinătatea României

Cătălin Predoiu, candidatul PDL la președinția României, a declarat joi, într-o conferință de presă la Brașov, că evenimentele care au loc în vecinătatea României ar trebui să fie preluate și de partidele politice pe agenda lor și să nu fie lăsate doar la nivelul instituțiilor de stat cu atribuții în politica externă.

„Cred că trebuie să înceapă un dialog care să dezbată ce se petrece în Ucraina, ce s-ar putea petrece chiar în Republica Moldova și de ce nu, să ajungem la o concluzie comună și o poziție politică comună de sprijin a Republicii Moldova. Cred că toate partidele politice ar trebui să-și exprime poziția de sprijin a Republicii Moldova din punct de vedere politic”, a subliniat Cătălin Predoiu.

În ceea ce privește guvernarea, Predoiu a afirmat că evenimentele din ultimele zile au demonstrat că proasta guvernare nu este cauzată doar de incompetență ci și de aroganța primului-ministru și a miniștrilor săi, care relevă „o nepăsare față de problemele oamenilor, o lipsă de empatie”.

Întrebat cum comentează o eventuală candidatură la președinție a lui Daniel Morar, sub pretextul că acesta ar fi cel mai aproape de profilul pe care președintele Traian Băsescu l-a făcut miercuri într-o declarație de presă, Cătălin Predoiu a refuzat orice comentariu pe acest subiect.

Daniel Morar este, în prezent, judecător la Curtea Constituțională a României. Având în vedere calitatea domniei sale și faptul că nu există niciun fel de declarație din partea domniei sale, nu doresc să comentez nimic legat de candidatura domnului Daniel Morar”, a explicat Predoiu.

Cătălin Predoiu și Monica Macovei au participat joi, la Brașov, la o întâlnire cu oameni de afaceri și cu reprezentanți ai organizației județene a PDL Brașov.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe