OraNoua.ro
Publicat în 28 decembrie 2016, 19:31 / 270 elite & idei

Cătălin Predoiu: PNL este alături de președinte; a luat o decizie în interesul României

Cătălin  Predoiu: PNL este alături de președinte; a luat o decizie în interesul României

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a declarat marți că decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerea PSD – ALDE pentru funcția de premier a fost făcută în interesul țării.

Decizia președintelui de a respinge propunerea domnului Dragnea, în persoana doamnei Sevil Shhaideh, este făcută în interesul României. Este atributul suveran al președintelui, potrivit Constituției, să respingă sau să accepte, prin desemnare, o propunere făcută de un partid politic sau de o alianță de partide politice. Din păcate, domnul Dragnea nu a citit cu atenție toate legile care au impact pe funcția de prim-ministru, a făcut o propunere pripită și a adus lucrurile în această situație neplăcută nu numai pentru dânsul și pentru PSD — ALDE, ci și pentru români. Așa se întâmplă când nu te mai consulți cu partidul și ai impresia că le știi pe toate”, a spus Predoiu, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, PNL este alături de președintele României, care a luat o decizie corectă pentru statul român și pentru cetățenii lui.

Predoiu a arătat, de asemenea, că nu există riscul suspendării președintelui pentru că acesta a respectat și aplicat Constituția și legile țării, „nu numai în litera, ci și în spiritul lor”.

Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană, despre mobilizarea de forțe militare ruse la granița cu Ucraina: Există elemente care ne fac să credem că este ceva serios

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe