OraNoua.ro
Publicat în 2 noiembrie 2016, 16:11 / 264 elite & idei

Cătălin Predoiu: Promisiunile de ajutoare sociale – otrava care a distrus cultura muncii în multe zone din țară

Cătălin Predoiu: Promisiunile de ajutoare sociale – otrava care a distrus cultura muncii în multe zone din țară

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu susține că promisiunile pentru ajutoarele sociale făcute de unele guverne reprezintă „otrava care a distrus cultura muncii și setea de performanță” în anumite zone ale țării și a generat disparități între regiuni ale României.

„Viața reală din România reală dezvăluie restanțe mari la capitolul condițiilor de muncă, salarizării, împlinirii personale financiare și spirituale. (…) E nevoie de un antreprenoriat combinat cu politici sociale inteligente, care să stimuleze educația și formarea profesională, nu sărăcia și dependența de ajutoare sociale. Simplele promisiuni pentru ajutoare sociale practicate de multe guverne de stânga și, ca să fim sinceri, tolerate și de unele guverne de dreapta, sunt otrava care a distrus cultura muncii și setea de performanță în multe zone ale țării, de unde și un nivel de diferență între dezvoltarea economică accentuat în vest și mai slab în est și în sud”, a declarat, marți, Predoiu, la Congresul Național al Blocului Național Sindical (BNS).

În opinia sa, aceste diferențe de dezvoltare reprezintă, pe termen lung, un factor de risc pentru securitatea națională, nu numai pentru bunăstarea economică.

„De asemenea, simplele promisiuni de măriri salariale, fără a indica modelul de creștere economică pe termen lung care să susțină aceste promisiuni, de asemenea, pe termen lung, sunt o dovadă de iresponsabilitate politică și de incorectitudine față de cetățeni. De aceea am militat și militez pentru includerea în programele de guvernare a unor măsuri extinse de sprijin social pentru educație și formare profesională”, a mai spus liberalul.

El a subliniat rolul important pe care îl joacă educația, ca prim pas către un loc de muncă „decent” și apoi către o afacere profitabilă.

„Capitalismul antreprenorial românesc, așezat pe un regim juridic, fiscal și administrativ favorabil întreprinderilor mici și mijlocii, corelat cu un cod al muncii modernizat, politici sociale stimulative pentru formarea profesională și educație în parteneriat cu familia, piața și partenerii sociali reprezintă o formulă de dezvoltare în care cred. Formula capitalismului de stat și a ajutoarelor sociale a adus pe termen lung stagnare în nivelul de trai și mari disparități de dezvoltare economică între regiunile istorice ale țării”, a adăugat Cătălin Predoiu.

Ultima ora:

ObservatorRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialRadu Puchiu: Competențe sexuale digitale în școli

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe