Adriana
Publicat în 19 martie 2013, 23:38 / 92 elite & idei

Catalin Predoiu: Un presedinte nu poate face nimic cu un sistem corupt

Catalin Predoiu: Un presedinte nu poate face nimic cu un sistem corupt
+ Observator

Fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, nominalizat duminica pe o lista de posibili prezidentiabili ai PDL de catre Elena Udrea, considera ca subiectul candidaturilor prezidentiale nu este esential, cat timp partidele politice din Romania au mari probleme de profesionalism si integritate.

„Nu prezidentialele sunt esentiale pentru viitorul Romaniei, pentru ca un presedinte oricat de bun nu poate face nimic cu un sistem politic corupt si ineficient. Aceasta este lectia dupa Traian Basescu.

Noi vorbim pe cine trimitem pe Luna, dar nu stim cum sa facem sa scoatem racheta din atmosfera. Discutam mult despre oameni in politica si prea putin despre proiecte pentru cetateni.

Eu cred ca ceea ce conteaza in viitorul imediat in politica sunt profesionalismul si integritatea. Partidele noastre politice sunt restante la aceste capitole.

Cheia unui viitor mai bun in Romania este profesionalizarea partidelor, nu neaparat candidaturile prezidentiale”, a declarat Catalin Predoiu, pentru Ziare.com.

Elena Udrea a declarat, la emisiunea „Dupa 20 de ani” difuzata duminica de ProTV, ca Emil Boc, Mihai Razvan Ungureanu, Catalin Predoiu, Cristian Diaconescu si Adriean Videanu sunt posibili candidati la presedintie pe care PDL i-ar putea sprijini.

Intrebata daca a discutat cu acestia, Udrea a raspuns ca o astfel de discutie se face dupa ce partidul „isi gaseste drumul” la Conventia din 23 martie.

In urma cu o luna, Catalin Predoiu afirma intr-un
interviu acordat Ziare.com ca in Romania e nevoie de forta politica noua de dreapta.
Articol publicat pe www.ziare.com

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe