OraNoua.ro
Publicat în 18 mai 2016, 14:23 / 214 elite & idei

Ionuț Vulpescu: Cea de-a 46-a reuniune a Comisiei pentru cultură, educație și probleme sociale a APCEMN

Ionuț Vulpescu: Cea de-a 46-a reuniune a Comisiei pentru cultură, educație și probleme sociale a APCEMN

Vicepreședintele PSD, deputatul Ionuț Vulpescu, se află în perioada 11-12 mai 2016 la Istanbul, unde conduce lucrările celei de-a 46-a reuniuni a Comisiei pentru cultură, educație și probleme sociale din cadrul Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră, al cărei președinte a fost reales în luna octombrie 2015. Tema acestei reuniuni este criza refugiaților cu care se confruntă statele europene.

‘Statele membre ale Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră se confruntă cu provocări extraordinare în misiunea lor, aceea a răspunde în mod eficient crizei refugiaților, celor care caută azil și migranților la granițele și pe teritoriul lor. Cu voință politică și un angajament reînnoit pentru cooperare și solidaritate, aceste provocări pot fi îndeplinite. Integrarea refugiaților a devenit o problemă-cheie la nivel național, regional și global, în timp ce majoritatea statelor recunosc acum nevoia de cooperare, pentru a gestiona în mod eficient migrația. Este necesar să abordăm acest fenomen într-un cadru cuprinzător, care ține cont de aspectele umanitar, economic, cultural și socio-economic, nu ca pe o serie de probleme izolate, de sine stătătoare. Cooperarea regională și dezvoltarea capacității statelor pentru a face față în mod eficient problemei refugiaților rămâne o prioritate’, a afirmat Ionuț Vulpescu în deschiderea lucrărilor Comisiei.

http://www.amosnews.ro/

Ultima ora:

ObservatorAlexandra Dobre: Sunt onorată să contribui ca autor la cea de-a 5-a lucrare din seria Caiete Documentare, „Calitatea vieții”

PoliticIoana Petrescu: “Dacă ar fi să dau un sfat, aș încuraja cât mai multe femei să intre în politică, să intre în administrația publică, acest sacrificiu merită” (II)

EconomieValentin Lazea: Agenda ecologică a Băncii Centrale Europene – plusuri și minusuri

ExternOvidiu Nahoi: Jerusalema, de la melodie religioasă la ”imn african” și hit global

SocialMiruna Troncota: Centrul de Studii Europene SNSPA a lansat un nou episod de podcast

EvenimenteAlexandra Dobre: Sunt onorată să contribui ca autor la cea de-a 5-a lucrare din seria Caiete Documentare, „Calitatea vieții”

CulturaCristina Popescu: Port popular de nuntă

EditorialAlina Bârgăoanu: ”Mic îndrumar privind vocabularul conspiraționist”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe