Matei Bogdan
Publicat în 19 ianuarie 2022, 13:48 / 370 elite & idei

Claudiu Butacu: Ne retragem din calitatea de țară gazdă pentru Solar Decathlon Europe 2023

Claudiu Butacu: Ne retragem din calitatea de țară gazdă pentru Solar Decathlon Europe 2023

E poate cea mai grea decizie pe care trebuie să o luam, pe cât de grea, pe atât de responsabilă.
Ne retragem din calitatea de țară gazdă pentru Solar Decathlon Europe 2023 – Bucharest, din responsabilitate și respect pentru visul nostru, pentru misiunea competiției, succesul acesteia și impactul dorit!
2021 a fost un an cu mult entuziasm, multă încredere și foarte multă muncă. A fost însă și un an cu multă încertitudine. În tot contextul în care ne aflăm, deciziile principale cu privire la finațarea necesară competiției nu au putut fi luate în timp util.
Am învățat ce înseamnă reziliența în cea mai puternică formă a sa si tot nu am încetat sa speram!
Am avut discuții cu peste 100 de companii, guvern si administrația publică. Mii de ore de meetinguri, de dezbateri ne-au făcut să învățăm mai multe lecții despre proiecte mari, proiecte complexe, greșeli și așteptări!
Mai multe companii din România ne-au confirmat participarea și asta a însemnat un vot de încredere enorm, un sprijin financiar care ne-a ajutat să facem tot ce putem ca să ne ducem misiunea mai departe.
Decizia de retragere a fost luată alături de Energy Endeavour Foundation, partenerii cu care am fost în tot acest timp la drum. În contextul incertitudinii, și noi, ca multe alte competiții internațioanle, ne aflăm în fața deciziei de a anula.
Visul nostru a fost însă confirmat. România poate și merită să fie aici. Vestea a fost primită cu mult entuziasm și interes – o reacție care în urmă cu câțiva ani, când porneam la drum nu ar fi fost la fel. Probabil ar fi fost inexistentă.
Toate eforturile noastre, ale voastre, au contribuit la această schimbare de paradigmă. Suntem acolo, mai avem nevoie de instrumentele necesare să operaționalizăm. Vin și ele.. rând pe rând
Noi tot sus vom ținti. Tot pentru România suntem pregătiți să facem un proiect mare, cu aceeași misiune, indiferent cum se va numi el.
Ne regrupăm în perioada următoare. Ne liniștim, ne concentrăm pe proiectele EFdeN care sunt acum în focus.
Dacă e ceva ce putem spune la final, e că după această experiență înțelegem și simțim, trăim cu adevărat conceptul de antifragile. Suntem un organsim care nu o să dipară după șoc, ci o să se imbunătățească. A fost nevoie de Taleb să îl conceptualizeze, a fost nevoie de asta să îl înțelegem!
Mulțumirile sunt multe. Dar mai important decât ele este rugămintea să don’t give up. Noi nu o vom face!

Ultima ora:

ObservatorIulian Chifu: Occidentul nu mai poate exclude perspectiva unui război de mare intensitate, îndelungat, pe scara largă, ca cel din Ucraina

PoliticMarcel Ciolacu: Avem nevoie de parteneri de anvergura Google pentru cloud / Suntem un mediu economic stabil

EconomieRemus Pricopie participă la reuniunea Consiliului Superior al Institutului Universitar European de la Florența

ExternIulian Chifu: Occidentul nu mai poate exclude perspectiva unui război de mare intensitate, îndelungat, pe scara largă, ca cel din Ucraina

SocialMihai Toader-Pasti: Mie îmi place România mai mult ca oricând

EvenimenteGrațian Mihăilescu: Am fost la International Climate Neutral Cities Conference pentru a vorbi despre munca noastră din România

EditorialCristian Grosu: Banalul dolar și conștiința europeană

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia a introdus în circulație, în ziua de Moș Nicolae, emisiunea de mărci poștale Ziua DarurilorClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe