OraNoua.ro
Publicat în 21 ianuarie 2015, 18:08 / 239 elite & idei

Claudiu Cercel: FP – instrument de schimbare din temelii a conceptului de guvernanţă corporativă

Claudiu Cercel: FP – instrument de schimbare din temelii a conceptului de guvernanţă corporativă

Sursa: www.bursa.ro

Intrarea la cota Bursei a Fondului Proprietatea – un vehicul de investiţii cu totul special – a fost nu doar un generator de lichiditate suplimentară, ci mai ales un instrument de schimbare din temelii a conceptului de guvernanţă corporativă în această ţară, consideră Claudiu Cercel, Director General adjunct al BRD.
Domnia sa ne-a spus: „Prin prezenţa în acţionariatul unor societăţi strategice, dintre care unele relativ închise şi închistate din perspectiva actului de management performant şi transparent, Fondul Proprietatea în formula listată, deci şi mai decisiv responsabil faţă de propriii acţionari, a stimulat modernizarea acestora făcându-le în primul rând lor şi acţionarilor lor un bine. Şi asta în pofida unei rezistenţe la schimbare care nu a fost trivială. Apoi, protocoalele de promovare şi informare regulate, aduse la nivelul pieţelor internaţionale dezvoltate, au pus România vizibil pe harta pieţelor de capital de frontieră”.
Toate acestea sunt acumulări care vor facilita intrarea pieţei de capital locale în liga pieţelor emergente probabil în următorii doi ani, consideră domnul Cercel, care adaugă: „Fondul Proprietatea este un actor al acestei recunoaşteri şi se va consacra ca o piatră angulară a istoriei economice a României”.
Directorul general adjunct al BRD aminteşte că, în urmă cu patru ani, cu ocazia listării Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucureşti, declara că acel eveniment putea fi considerat un «Plan Marshall pentru piaţa de capital locală şi pentru imaginea economico-financiară a României».

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe