OraNoua.ro
Publicat în 21 ianuarie 2015, 18:08 / 632 elite & idei

Claudiu Cercel: FP – instrument de schimbare din temelii a conceptului de guvernanţă corporativă

Claudiu Cercel: FP – instrument de schimbare din temelii a conceptului de guvernanţă corporativă

Sursa: www.bursa.ro

Intrarea la cota Bursei a Fondului Proprietatea – un vehicul de investiţii cu totul special – a fost nu doar un generator de lichiditate suplimentară, ci mai ales un instrument de schimbare din temelii a conceptului de guvernanţă corporativă în această ţară, consideră Claudiu Cercel, Director General adjunct al BRD.
Domnia sa ne-a spus: „Prin prezenţa în acţionariatul unor societăţi strategice, dintre care unele relativ închise şi închistate din perspectiva actului de management performant şi transparent, Fondul Proprietatea în formula listată, deci şi mai decisiv responsabil faţă de propriii acţionari, a stimulat modernizarea acestora făcându-le în primul rând lor şi acţionarilor lor un bine. Şi asta în pofida unei rezistenţe la schimbare care nu a fost trivială. Apoi, protocoalele de promovare şi informare regulate, aduse la nivelul pieţelor internaţionale dezvoltate, au pus România vizibil pe harta pieţelor de capital de frontieră”.
Toate acestea sunt acumulări care vor facilita intrarea pieţei de capital locale în liga pieţelor emergente probabil în următorii doi ani, consideră domnul Cercel, care adaugă: „Fondul Proprietatea este un actor al acestei recunoaşteri şi se va consacra ca o piatră angulară a istoriei economice a României”.
Directorul general adjunct al BRD aminteşte că, în urmă cu patru ani, cu ocazia listării Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucureşti, declara că acel eveniment putea fi considerat un «Plan Marshall pentru piaţa de capital locală şi pentru imaginea economico-financiară a României».

Ultima ora:

ObservatorAlexandru Grumaz: Lecțiile istorice ale relației dintre SUA și China

PoliticSebastian Burduja: Pentru România, relaţia cu Emiratele Arabe Unite este una strategică

EconomieBogdan Chiriţoiu: România a rămas pe creştere economică, după un an de război la graniţe

ExternOvidiu Nahoi: Mii de copii ucraineni deportați în Rusia – ce poate face justiția internațională?

SocialCristian Andrei: Un editorial Bloomberg zice că dispare „socialul” din rețelele sociale

EvenimenteBogdan Aurescu anunță că România și Ucraina vor organiza, la București, prima Conferință la nivel înalt privind securitatea la Marea Neagră în cadrul Platformei Internaționale Crimeea

CulturaFlaviu Predescu, în direct, la Unirea FM

EditorialAlexandru Grumaz: Lecțiile istorice ale relației dintre SUA și ChinaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe