Adriana
Publicat în 6 decembrie 2016, 16:55 / 95 elite & idei

Club Romania, la World Policy Conference, Ediția Doha, Qatar

Club Romania, la World Policy Conference, Ediția Doha, Qatar
+ Observator

Club România a participat pentru al patrulea an consecutiv la World Policy Conference, una dintre cele mai importante conferințe internaționale dedicată problemelor guvernanței globale, care s-a desfășurat în perioada 20-22 noiembrie, la Doha, Qatar.
În acest an, pe agenda întâlnirii, la care au participat înalți reprezentanți de stat și de guvern, ambasadori, personalități din mediul cultural și universitar internațional, lideri din zona de business și financiar-economică, societate civilă și mass-media, s-au aflat teme precum: „Europa după Brexit”, „Rolul european și internațional al Turciei”, „Schimbările tehnologice și noul contract social”, „Uniunea Europeană-ce urmează?”, „Lumea după alegerile americane”, „Spațiul-marea aventură tehnologică”, Combaterea Terorismului, Noile schimbari in economia globala, Criza hidrocarburilor,.
Club România a fost reprezentat atât la sesiunile plenare cât și la workshop-uri. Acad. Daniel Dăianu, membru CA al BNR a participat la panelul „Finance and Economy”, în calitate de speaker, iar Daniela Lulache, CEO Nuclearelectrica a avut o intervenție în secțiunea „Energy and Climate”.
De asemenea, Marius Stoian, fondator Club România a luat parte la panelul „World Policy Conference-Young Leaders”, în pregătirea proiectului „WPC-Young Leaders-România” , pe care îl va coordona și care va debuta în ianuarie 2017. Acest proiect se va desfășura în colaborare cu Asociația Română a Băncilor (ARB).
Din delegația României au mai făcut parte Lucian Isar, economist, Remus Borza, presedinte EuroInsol Grup, Traian Halalai, presedinte Eximbank, acad. Eugen Simion, Gruia Stoica.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe