OraNoua.ro
Publicat în 1 octombrie 2014, 19:33 / 241 elite & idei

Codrin Scutaru: Putem construi o Românie a normalitații

Codrin Scutaru: Putem construi o Românie a normalitații

A venit momentul sa facem ceva pentru românii de bun-simț care traiesc corect în țara lor, respecta legile și își platesc taxele. Românii serioși care muncesc din greu pentru un venit în jurul salariului mediu au nevoie de un semnal din partea statului și a celor care iau decizii.

Din pacate, societatea noastra a permis prea mult timp ascensiunea non-valorilor și incompetenților în dauna celor corecți. Promovarea mediocrilor în poziții cheie a dus la scaderea calitații în serviciile publice și în performanța economiei.

Mulți tineri români, care termina o facultate în care au învațat din greu pentru diploma obținuta, nu își gasesc un loc de munca bine platit și aleg sa munceasca în alta țara europeana sau din lume. Cei care ramân aici ezita sa-și întemeieze familii și sa faca copii. Românii de bun-simț din România au nevoie de un manifest de încredere ca pot trai cu demnitate în țara lor, la o calitate a vieții europeana.

Sunt mulți oameni saraci în România pentru care facem deja eforturi de a-i readuce în mijlocul societații. Nu putem sa-i ajutam pe cei care creeaza locuri de munca daca nu vom putea sa-i ajutam pe cei care se zbat în saracie.

Exista însa o realitate clara pe care trebuie sa o recunoaștem: tinerii români cu studii universitare, populația activa de pâna în 35-40 de ani, care câștiga un venit de nivelul salariului mediu, de circa 2000 lei brut, au datorii la banci și au cheltuieli mari de întreținere și utilitați. Le ramân astfel foarte puțini bani pentru consumul lor, al familiei și pentru a întreține unul sau mai mulți copii. Le vine tot mai greu sa-și ajute parinții care se confrunta cu probleme de sanatate.

Pentru aceasta populație activa, care reprezinta clasa de mijloc în formare din România și șansa țarii noastre, a venit timpul sa venim cu masuri clare de sprijin. Vom lansa în curând în dezbatere publica o lege a familiei din România, o lege care sa acompanieze românul pe tot parcursul vieții: de la sprijinul pentru copii, pâna la încurajarea familiilor din clasa de mijloc, facilitați și servicii pentru cei corecți și serioși și integrarea vârstnicilor în viața familiei…O lege care sa încurajeze românii de bun-simț sa-și întemeieze o familie și sa-și creasca copiii în România.

Eu cred ca putem construi cu determinare și echilibru, o Românie a normalitații, așa cum sunt cei mai mulți dintre români. Cred în România celor care muncesc, a celor care învața, a celor educați în spiritul unui respect și unei politeți uitate astazi. Cred în România celor care au speranța ca pot trai așa cum merita aici, ei, copiii și parinții lor.

Cred în România celor carora le pasa. Și a venit momentul ca aceasta Românie a normalitații și a bunului-simț sa vina definitiv la putere.

Astazi, va cerem voua, majoritații tacute din România — va cerem sprijinul în construirea acestei Românii!

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe