Bogdan Daradan
Publicat în 16 octombrie 2012, 15:34 / 207 elite & idei

Comisarul european Gunther Oetingger vrea să viziteze Republica Moldova

Comisarul european Gunther Oetingger vrea să viziteze Republica Moldova

Comisarul european pentru energie Gunther Oetingger va veni la Chișinău în următoarea perioadă, anunță Serviciul de presă al Guvernului.

Prim-ministrul, Vlad Filat a avut o discuție telefonică recentă cu oficialul european. Oettinger ar fi reiterat disponibilitatea Uniunii Europene de a acorda şi în continuare suport Republicii Moldova în modernizarea ţării, inclusiv în implementarea proiectelor ce vizează fortificarea securităţii energetice.

Totodată, Filat i-a mulţumit Comisarului european pentru atitudinea pe care o are faţă de Republica Moldova şi pentru sprijinul constant acordat ţării noastre.

Menționăm că comisarul european pentru energie, Günther Oettinger a îndemnat statele membre ale Uniunii Europene să susțină Republica Moldova în confruntarea acesteia cu Federația Rusă în problema aprovizionării sale cu energie. Oficialul european a acuzat autoritățile ruse de „șantaj pur” și a declarat că, comportamentul Moscovei față de Republica Moldova este unul „inacceptabil”.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe