Adriana
Publicat în 19 martie 2013, 23:47 / 96 elite & idei

Constantin Nita acuza jaful de la Regia de Activitati Nucleare

Constantin Nita acuza jaful de la Regia de Activitati Nucleare
+ Observator

Ministrul Energiei, Constantin Nita, a acuzat conducerea Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare de „jaf de proportii”.

„Un jaf de proportii cum nu mi-am putut imagina. O lipsa totala de management, un management mediocru, un management care nu a dorit sa puna aceasta companie pe criterii de eficienta. Foarte multe cadre de conducere – 200 de cadre de conducere, 16 directori, salarii, nu va spun, destul de bune. La o companie care este in pierdere, salariile ar fi trebuit sa fie ajustate, si nu sa le ia intregi, mai ales echipa de conducere. Intr-un cuvant, lucrurile nu merg bine”, a spus Nita, citat B1TV, care preia Mediafax.

Ministrul a adus in discutie licitatia pentru instalatia de slam si a precizat ca firma care a castigat contractul este in insolventa.

„Pentru instalatia de slam, este inacceptabil sa pornesti de la 172 milioane de lei fara TVA si sa ajungi la 340 de milioane de lei. Si cu toate acestea nu este finalizata, ne mai trebuie sase milioane de euro ca sa fie gata.

Societatea care a castigat contractul este in insolventa si trebuie suplimentata finantarea pentru terminarea lucrarii. A doua zi dupa ce a castigat contractul, s-a facut un act aditional. Cand a castigat contractul, a doua zi s-a facut un act aditional. Este ceva de neimaginat.

Adica ai castigat licitatia, l-ai dat afara pe ala care avea un pret mai mare, dar poate era profesionist, l-ai adus pe asta cu un pret mai mic si imediat, a doua zi ai facut un act aditional. Si dupa aia inca noua acte aditionale in care n-ai mai spus cand e gata, cand e finalizarea”, a explicat Nita, adaugand ca acest caz a fost sesizat Parchetului.

Nita a anuntat ca va fi reziliat un alt contract pagubos, cel de paza pe care unitatea il are cu firma detinuta de familia directorului Politiei Locale, Constantin Micsoniu, in valoare de un milion de euro/an.

Intrebat daca va fi demisa conducerea RAAN, ministrul delegat pentru Energie a spus: „Deocamdata nu, dupa ce finalizam toata analiza, dar vin clipe si mai grele”.
Articol publicaat pe www.ziare.com

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe