Adriana
Publicat în 30 ianuarie 2014, 13:49 / 88 elite & idei

Constantin Niţă: În februarie va fi licitat proiectul construirii hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti

Constantin Niţă: În februarie va fi licitat proiectul construirii hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti
+ Observator

Proiectul de construire a hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti, judeţul Cluj, va fi scos la licitaţie în luna februarie, a anunţat, luni, ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă, care a cerut autorităţilor locale să ia măsuri pentru exproprierea terenurilor din zona respectivă. Constantin Niţă (foto) a declarat că în termen de două-trei săptămâni vor fi finalizate caietul de sarcini şi studiul de fezabilitate pentru proiectul Tarniţa-Lăpuşteşti.

„Principalul obiectiv pentru sistemul energetic naţional este realizarea hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti. Probabil în două-trei săptămâni consultantul Deloitte va finaliza caietul de sarcini şi studiul de fezabilitate şi în cursul lunii februarie vom scoate la licitaţie acest obiectiv important. Am cerut autorităţilor o cale să avem o situaţie clară cadastrală a terenurilor din zonă, pentru că acele terenuri va trebui expropriate, evaluate, astfel încât partenerii care vor câştiga licitaţia să aibă toate detaliile necesare. Am semnat un memorandum cu un partener din China pentru realizarea lui, respectăm principiul european al transparenţei şi, de aceea, scoatem proiectul la licitaţie. Alături de partenerul chinez ar putea să apară şi alţi investitori interesaţi, cu condiţia care va fi prinsă în caietul de sarcini, că statul român nu va acorda garanţii guvernamentale“, a spus Niţă.

Potrivit acestuia, proiectul de la Tarniţa-Lăpuşteşti se va întinde pe o suprafaţă de 205 hectare, costul investiţiei se ridică la circa 1,3 mld. euro, durata lucrărilor fiind estimată la 7 ani.
www.zf.ro

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe