OraNoua.ro
Publicat în 30 ianuarie 2013, 21:47 / 147 elite & idei

Constantin Niță: Management privat la Romgaz, Transgaz și Nuclearelectrica

Constantin Niță: Management privat la Romgaz, Transgaz și Nuclearelectrica

Guvernul va face disponibilizări de personal în companiile de stat cu pierderi, a declarat, sâmbătă, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

Înainte de discuţiile cu delegaţia FMI, Niţă a fost întrebat de jurnalişti dacă vor fi concedieri colective în companiile de stat.

“Dacă sunt pe pierderi şi nu reuşesc să facă profit, evident că da. Nu mai putem ţine companii de stat pe pierdere. Este valabil şi pentru energie, şi pentru toată lumea”, a afirmat ministrul delegat pentru energie.

Potrivit acestuia, Guvernul s-a angajat să introducă management privat la companiile energetice Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz şi să înceapă procedurile de privatizare a Electrica.

În privinţa introducerii managementului privat la companiile de stat, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a precizat că România este de acord cu cererea FMI de a implementa în scurt timp aceast angajament.

“În legătură cu managementul privat şi etapizarea sa, în această privinţă am venit să exprim acest mandat al Ministerului Economiei că suntem de acord cu Fondul pe orizontul pe termen scurt”, a afirmat Vosganian după discuţia cu delegaţia FMI.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe