Adriana
Publicat în 6 februarie 2014, 15:01 / 79 elite & idei

Constantin Niţă: Sectorul cărbunelui în România are nevoie de investiţii de două miliarde de euro pentru modernizări

Constantin Niţă: Sectorul cărbunelui în România are nevoie de investiţii de două miliarde de euro pentru modernizări
+ Observator

La conferinţa “Cărbunele, trecut, prezent şi viitor” organizată de PUTEREA, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a declarat că necesarul de investiţii pentru modernizarea sectorului de cărbune din România se ridică la două miliarde de euro.

„Cu două miliarde de euro am putea să modernizăm tot ceea ce înseamnă centrale termice în România. La acestea se adaugă şi proiectul de un miliard de euro pentru un grup nou de 600 de MW la Rovinari, pentru care şi-au exprimat interesul investitorii chinezi’, a spus Niţă în cadrul conferinţei “Cărbunele trecut, prezent şi viitor” organizată de PUTEREA.
Potrivit lui Constantin Niţă, Departamentul pentru Energie nu a renunţat la planul de reorganizare a sectorului producţiei de energie în mai multe companii care să utilizeze un mix de resurse energetice.

„Nu am renunţat şi n-o să renunţ niciodată la mixul energetic’, a subliniat Constantin Niţă, întrebat care sunt planurile sale în acest sens, la conferinţa “Cărbunele, trecut, prezent şi viitor” organizată de PUTEREA.

Constantin Niţă a mai spus că legea holdingului, un act normativ aşteptat de mai mulţi ani, ar putea fi aprobat de Parlament până la finele lunii februarie.

„Crearea mixului energetic este o variantă. Mai am şi alte variante, dar o să vi le spun la momentul oportun’, a adăugat Constantin Niţă în cadrul conferinţei “Cărbunele, trecut, prezent şi viitor” organizată de PUTEREA.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe