Adriana
Publicat în 24 septembrie 2013, 13:04 / 146 elite & idei

Constantin Nita spune ca listarea Nuclearelectrica s-a incheiat cu succes

Constantin Nita spune ca listarea Nuclearelectrica s-a incheiat cu succes
+ Observator

„Oferta primara a Nuclearelectrica a fost incheiata cu succes. Am reusit sa vindem cei 10% din capitalul social cu suma totala de 312,4 milioane lei (70,3 milioane euro), in urma majorarii de capital”, a anuntat ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita. Insa, Gabriel Dumitrascu, director in cadrul Departamentului pentru Energie, a explicat ca, de fapt, nivelul subscrierilor a fost de 282 milioane lei, diferenta pana la 312 milioane de lei venind din aportul Fondului Proprietatea, in urma majorarii de capital. „Nuclearelectrica este o societate de referinta, desi nu a avut un profit foarte mare anul trecut. Anul acesta speram sa obtina un profit dublu fata de anul trecut. Exista un interes pentru construirea reactoarelor 3 si 4”, a spus Nita.

Mai exact, Nuclearelectrica a vandut 10% pentru 281,8 milioane lei,titlurile fiind emise printr-o majorare de capital la care Fondul Proprietatea a participat cu 30,6 milioane lei. Aceasta in conditiile in care potrivit prospectului abrobat de Autoritatea de Supraveghere Financiara, valoarea ofertei era intre 272,8 milioane de lei si 369,3 milioane de lei, daca erau vandute toate actiunile. Pretul minim a fost de 11,2 lei/actiune, iar cel maxim de 15 lei/actiune. Pe bursa a fost scos un pachet de 10% din actiuni, iar diferenta de 1,077% din titluri a fost cumparata de Fondul Proprietatea, in baza dreptului de preferinta. Fondul Proprietatea si-a exprimat dreptul de preferinta pentru subscrierea unui numar de 2.732.159 de actiuni , reprezentand 1,077% la un pret egal cu pretul de vanzare a actiunilor rezultat din oferta, valoarea pachetului fiind de 30.6 milioane lei.
Investitorii institutionali si investitorii mari de retail au cumparat la pretul de 11,2 lei/actiune, pretul minim din oferta, iar micii investitori de retail la preturi de 10,304 lei, in conditiile unui discount de 8% acordat pentru subscrierile din primele 3 zile ale ofertei, si 10,864 lei, in conditiile unui discpunt de 3% pentru subscrierile din a patra zi a ofertei.

Listarea producatorului de energie Nuclearelectrica a demarat pe 9 septembrie si s-a incheiat pe 20 septembrie. Potrivit graficului pentru derularea ofertei, pe 23 septembrie 2013 are loc alocarea actiunilor, in 26 septembrie 2013 are loc tranzactia si pe 1 octombrie 2013 are loc decontarea actiunilor.

Fondurile obtinute vor fi utilizate de catre societate, cu prioritate, pentru finatarea proiectelor de investitii necesare pentru unitatile 1 si 2 CNE Cernavoda. „Se are in vedere directionarea fondurilor obtinute pentru finantarea proiectului de investitii „Instalatie de detritiere a apei grele”, proiect care va aduce beneficii pe termen lung prin reducerea perioadelor de oprire planificata, prin imbunatatirea conditiilor radiologice in timpul activitatilor de mentenanta si respectiv prin valorificarea tritiului extras”, se arata in prospect.
www.hotnews.ro

Ultima ora:

ObservatorVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

PoliticAndrei Caramitru: Războiul din Ucraina si problemele pe care le avem acum vin de fapt dintr-o ideologie veche

EconomieRadu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

ExternSebastian Burduja: Vă propun să marcăm ziua Europei cu un exercițiu de sinceritate

SocialManuela Catrina: Cum stati cu parolele?

EvenimenteVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

CulturaCristina Popescu: Faună protejată din Marea Neagră

EditorialRadu Puchiu: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe