OraNoua.ro
Publicat în 19 iunie 2013, 19:30 / 241 elite & idei

Constantin Niță: Strategia de privatizare a Nuclearelectrica, aprobată miercuri de Guvern

Constantin Niță: Strategia de privatizare a Nuclearelectrica, aprobată miercuri de Guvern

Hotărârea de Guvern privind strategia de privatizare a companiei Nuclearelectrica a fost aprobată miercuri, în şedinţa Executivului, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

„S-a aprobat HG privind modul în care se face această privatizare. Sigur, diferă de cea de la Transgaz, având în vedere că este prin majorarea capitalului social şi, prin urmare, există o altă procedură. După HG trebuie să fie celelalte etape, respectiv Adunarea Generală a Acţionarilor, după AGA urmează publicarea prospectului, a hotărârii – tot procesul durează până în jurul datei de 10 iulie – este o procedură puţin mai complicată faţă de cealaltă. Am dori o subscriere cât mai mare”, a afirmat Constantin Niţă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a precizat că 85% din acţiuni vor fi oferite investitorilor instituţionali, iar diferenţa – investitorilor de retail.

„Mizăm la investitorii instituţionali să fie de 150% sau peste şi, în funcţie de asta, sperăm să obţinem un preţ cât mai bun”, a spus oficialul.

Întrebat cât estimează că va primi pentru acţiunile care vor fi listate, el şi-a exprimat speranţa de a obţine un preţ „cât mai mare”.

„Eu aş vrea să obţin cât mai mult. Dar trebuie să facem un raport între capitalul social, care este undeva la 2,5 miliarde de lei, şi ceea ce putem obţine, în condiţiile în care energia nucleară nu este foarte simpatizată de investitori. Ştiţi bine ce s-a întâmplat în Japonia la Fukushima şi aceasta a avut o consecinţă. Sperăm să obţinem un preţ cât mai mare”, a spus Niţă.

El a precizat că numărul total de acţiuni oferite este de 25.368.236, estimate la 300-350 de milioane de lei.

Listarea la bursă a companiei Nuclearelectrica va avea loc în luna iulie, iar cea a Electrica la finele lui octombrie 2013, anunţa Departamentul pentru Energie, la sfârşitul lunii mai. AGERPRES/(A – Victoria Vioară, editor: Mihai Simionescu)

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe