OraNoua.ro
Publicat în 21 octombrie 2013, 18:46 / 153 elite & idei

Constantin Niţă vizitează în SUA un site de exploatare a gazelor de şist

Constantin Niţă vizitează în SUA un site de exploatare a gazelor de şist

Trimisul special al AGERPRES, Daniel Florea, transmite: Constantin Niță, ministrul delegat al Energiei, a declarat, luni, la Washington, că în continuarea vizitei pe care o efectuează în SUA alături de premierul Victor Ponta va vizita un site din Pennsylvania unde se exploatează gaze de șist, ocazie cu care va purta discuții și cu reprezentanți ai autorităților locale în legătură cu efectele unei astfel de activități.

‘De mâine după-amiază (marți — n.r.) îmi continui vizita în SUA și voi merge în orașul Houston. Acolo o să am întâlniri, din nou, cu companiile Exxon și Chevron. Voi vizita centrul tehnologic de la Chevron și Exxon. În această deplasare mă vor însoți directorii de la Romgaz, Transgaz, Oil Terminal și Conpet. Sunt companii care inevitabil vor lucra cu aceste companii, cu Exxon și Chevron. Mai ales Romgaz și Transgaz. Una va fi un consumator mare al gazelor extrase din Marea Neagră, precum și cele extrase de Chevron, iar cealaltă se va va ocupa de aceste gaze. Deci, vor fi discuții pe aceste teme cu cele două mari companii’, a declarat ministrul delegat pentru Energie.

Demnitarul român a mai făcut cunoscut că, în continuarea vizitei sale în SUA, va merge în Pennsylvania pentru a vizita un site unde se exploatează gazele de șist, într-o localitate numită Marcelus. ‘Voi avea discuții și cu autoritățile locale pentru a vedea care sunt consecințele exploatării acestor gaze și dacă sunt păreri controversate în ceea ce privește exploatarea acestor gaze’, a declarat Niță.

Ministrul a precizat că, din momentul în care la Pungești va începe exploatarea gazelor, Departamentul de Energie va merge și în localitatea vasluiană pentru a explica situația.

Constantin Niță a participat luni alături de premierul Victor Ponta, miniștrii Mediului, Rovana Plumb, și cel al Educației, Remus Pricopie, la întâlnirea cu companiile americane, organizată de American-Romanian Business Council și Business Round Table. AGERPRES/(A — editor: Alic Mîrza)

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe