OraNoua.ro
Publicat în 29 ianuarie 2014, 00:55 / 188 elite & idei

Corina Vintan, Links Associates: Vrem un cadru european pentru lobby in Romania

Corina Vintan, Links Associates: Vrem un cadru european pentru lobby in Romania

Links Associates, companie de comunicare strategica si consultanta in public affairs si relatii publice, sustine crearea unui cadru european in desfasurarea activitatii de lobby in Romania care sa respecte principii precum transparenta, integritatea, concurenta loiala, accesul egal la decizia publica, a declarat Corina Vintan, CEO al companiei, in cadrul conferintei „Mediafax Talks About Lobby”.

„Prin noua lege care ni se propune aceste principii nu par sa se regaseasca. Dorim sa le transmitem decidentilor ca o lege a lobby-ului care este ingusta in sensul in care se adreseaza unei singure categorii – consultantii – nu va eradica nici coruptia si nici nu va asigura un acces mai larg al publicului la decizia politica”, a explicat Vintan.

Managerul considera ca inainte de a face pasul catre o lege a lobby-ului este necesar un proces amplu de consultare pentru a decide daca aceasta este necesara sau daca nu exista resorturile de functionare in legea transparentei decizionale, care poate fi imbunatatita.

 

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe