OraNoua.ro
Publicat în 29 ianuarie 2014, 00:55 / 324 elite & idei

Corina Vintan, Links Associates: Vrem un cadru european pentru lobby in Romania

Corina Vintan, Links Associates: Vrem un cadru european pentru lobby in Romania

Links Associates, companie de comunicare strategica si consultanta in public affairs si relatii publice, sustine crearea unui cadru european in desfasurarea activitatii de lobby in Romania care sa respecte principii precum transparenta, integritatea, concurenta loiala, accesul egal la decizia publica, a declarat Corina Vintan, CEO al companiei, in cadrul conferintei „Mediafax Talks About Lobby”.

„Prin noua lege care ni se propune aceste principii nu par sa se regaseasca. Dorim sa le transmitem decidentilor ca o lege a lobby-ului care este ingusta in sensul in care se adreseaza unei singure categorii – consultantii – nu va eradica nici coruptia si nici nu va asigura un acces mai larg al publicului la decizia politica”, a explicat Vintan.

Managerul considera ca inainte de a face pasul catre o lege a lobby-ului este necesar un proces amplu de consultare pentru a decide daca aceasta este necesara sau daca nu exista resorturile de functionare in legea transparentei decizionale, care poate fi imbunatatita.

 

Ultima ora:

ObservatorClaudiu Butacu: România nu poate lipsi de la Solar Decathlon!      

PoliticAntal Lorant: Yesterday we discussed and voted on an important law!

EconomieDaniela Șerban: Companiile incluse în BET AeRO vor fi punctate din acest an pentru interacțiunea cu investitorii, prin indicatorul VEKTOR

ExternMarco Badea: 84 de zile de când a început războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina

SocialAndreea Paul: Meseriile viitorului pentru copilul meu

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice – „Building global digitalisation: creating trust & security through cyber diplomacy”

CulturaDan Mircea Cipariu: Blues & poetry performance, în spațiul La Cave de Bucarest

EditorialMihai Anghel: Domeniile regale ale sufletului



Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe