Matei Bogdan
Publicat în 8 ianuarie 2020, 13:21 / 371 elite & idei

Corina Crețu a pledat în Parlamentul European pentru ca Valea Jiului să fie susținută prin proiectele pilot ale Comisiei Europene

Corina Crețu a pledat în Parlamentul European pentru ca Valea Jiului să fie susținută prin proiectele pilot ale Comisiei Europene

Eurodeputatul Corina Crețu (Pro România, S&D) a insistat marți, în Parlamentul European, pentru ca zona Văii Jiului să fie sprijinită prin intermediul proiectelor pilot ale Comisiei Europene. Crețu, fost comisar european pentru politică regională, a solicitat acest lucru în cadrul ședinței grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European (S&D), reuniune la care a luat parte și Maroš Šefčovič, vicepreședinte al Comisiei Europene și comisar european pentru relații interinstituționale și prospectivă.

Le-am reamintit colegilor mei din Parlamentul European că, în Comisia Juncker, am lansat împreună cu Maroš Šefčovič Platforma pentru Regiunile Carbonifere în Tranziție și mi-am exprimat speranța că Valea Jiului va fi ajutată în continuare, fiind printre regiunile carbonifere cele mai sărace din Europa, aici lucrând cel mai mare număr de mineri”, a scris Corina Crețu, pe pagina sa de socializare, subliniind faptul că tranziția către o economie care utilizează resurse energetice puțin sau deloc poluante este una dificilă, mai ales în zonele mono-industriale.

Potrivit eurodeputatul român, presiunea asupra economiei locale și a serviciilor sociale este una semnificativă, iar cetățeanul trebuie pus în centrul priorităților și în perioada următoare.

”Am apreciat intervenția lui Maroš Šefčovič, care a prezentat programul de lucru al Comisiei Europene pentru anul 2020. Începe un an important pentru Uniunea Europeană, cu atât mai mult cu cât Cadrul Financiar Multianual pentru perioada 2021-2027 rămâne printre urgențele de pe agenda de la Bruxelles. Totodată, este anul în care Uniunea Europeană va reveni la 27 de state membre, o situație fără precedent în istoria proiectului european. Printre priorități se profilează tot mai intens și abordarea problemei schimbărilor climatice, securitatea și solidaritatea în Uniunea Europeană. Anul acesta este, așadar, unul al tranziției și se va dovedi a fi semnificativ pentru viitorul Uniunii Europene și pentru cetățenii săi”, a completat Corina Crețu.

În calitate de membru al Comisiei Europene, în septembrie 2018, Corina Crețu a lansat, la Petroșani, inițiativa “Regiuni carbonifere în tranziție” și a militat, în Comisia Europeană, ca Valea Jiului să fie introdusă în cadrul proiectelor-pilot ale Uniunii Europene, pentru a primi asistență tehnică și ajutor suplimentar, în vederea îmbunătățirii vieții oamenilor din această regiune slab dezvoltată.

www.caleaeuropeana.ro

Ultima ora:

ObservatorAlexandra Dobre: Sunt onorată să contribui ca autor la cea de-a 5-a lucrare din seria Caiete Documentare, „Calitatea vieții”

PoliticIoana Petrescu: “Dacă ar fi să dau un sfat, aș încuraja cât mai multe femei să intre în politică, să intre în administrația publică, acest sacrificiu merită” (II)

EconomieValentin Lazea: Agenda ecologică a Băncii Centrale Europene – plusuri și minusuri

ExternOvidiu Nahoi: Jerusalema, de la melodie religioasă la ”imn african” și hit global

SocialMiruna Troncota: Centrul de Studii Europene SNSPA a lansat un nou episod de podcast

EvenimenteAlexandra Dobre: Sunt onorată să contribui ca autor la cea de-a 5-a lucrare din seria Caiete Documentare, „Calitatea vieții”

CulturaCristina Popescu: Port popular de nuntă

EditorialAlina Bârgăoanu: ”Mic îndrumar privind vocabularul conspiraționist”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe