OraNoua.ro
Publicat în 18 octombrie 2017, 20:36 / 311 elite & idei

Corina Crețu: Am susținut necondiționat toate guvernele; politica de coeziune nu are culoare politică

Corina Crețu: Am susținut necondiționat toate guvernele; politica de coeziune nu are culoare politică

Comisarul European Corina Crețu afirmă, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că nu a avut niciodată „discuții pe tema schimbării vreunui membru al Guvernului” cu premierul Mihai Tudose sau cu un alt membru al Executivului, subliniind că ”politica de coeziune este pentru oameni și deci nu are și nu trebuie să aibă vreodată culoare politică”.

”Nu am avut niciodată discuții pe tema schimbării vreunui membru al Guvernului cu Primul Ministru al României sau cu un alt membru al Executivului. Sunt șocată de faptul că numele meu se vehiculează în legătură cu acest subiect. Aș dori să reamintesc faptul că în calitate de Comisar european pentru politica regională, rolul meu este acela de a sprijini toate statele membre, guvernele și autoritățile locale și regionale în a accesa cu succes fondurile europene, în sprijinul cetățenilor indiferent în ce colț din Europa s-ar afla. După cum știți, am susținut necondiționat toate guvernele, indiferent de culoarea lor politică, fiindcă în viziunea mea, cred sincer că politica de coeziune este pentru oameni și deci nu are și nu trebuie să aibă vreodată culoare politică”, a scris vineri, Corina Crețu pe pagina sa de socializare.

În context, ea le mulțumește miniștrilor demisionari Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc pentru colaborare.

”Am salutat în mod deosebit progresele realizate de Guvernul României în domeniul fondurilor europene, în acest an, și doresc să le mulțumesc pe această cale celor trei miniștri: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc pentru bună colaborare, care a făcut posibilă începerea atragerii fondurilor europene în România pentru exercițiul financiar 2014-2020. Atât eu cât și serviciile mele, am făcut și facem tot ce este omenește posibil pentru a ajuta autoritățile din România în eliminarea tuturor blocajelor și obstacolelor în privința absorbției fondurilor europene. În acest context, din respect pentru munca mea și a colegilor mei, am rugămintea de a nu mai implica numele meu în disputele politice interne”, a mai scris Corina Crețu.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe