Matei Bogdan
Publicat în 18 noiembrie 2020, 10:26 / 33 elite & idei

Corina Crețu: Banii europeni alocați României trebuie folosiți pentru modernizarea educației

Corina Crețu: Banii europeni alocați României trebuie folosiți pentru modernizarea educației

Eurodeputatul Corina Crețu (Pro România, S&D) a transmis marți un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale a Studenților, subliniind că este necesar ca fondurile europene alocate României în următorii ani să fie folosiți pentru modernizarea educației.

“Astăzi este o zi în care ne îndreptăm atenția în primul rând către cei care, de pe băncile facultăților din țară sau din străinătate, își croiesc un drum în viață – de multe ori cu sacrificii fie din partea lor, fie din partea familiei lor. Această zi este cu totul aparte anul aceasta cu atât mai mult cu cât studenții s-au confruntat, la fel ca elevii, cu provocări considerabile. Transferul cursurilor în online a fost un proces dificil în România. Din păcate, mult prea dificil în raport cu modul în care aceste lucruri au decurs în alte state europene”, a spus Crețu, care săptămâna trecută a avertizat că o implementare greșit a educației online riscă să adâncească și mai mult inegalitățile dintre elevii din România.

În acest context, europarlamentul român a transmis un gând special studenților, dar și cadrelor didactice care au reușit, cu eforturile considerabile pe care le-au depus, să ducă mai departe procesul de predare-învățare.

“Cred și sper că tot ceea ce au făcut până acum nu e în zadar și că școala de mâine va avea de câștigat ca urmare a modului în care aceștia și-au dedicat timpul și energia în a face față pandemiei”, a continuat ea, precizând că în calitate de membră a Comisiei pentru Dezvoltare Regională din Parlamentul European, precum și în timpul mandatului de comisar european, a atras constant atenția asupra nevoii ca educația să reprezinte una dintre prioritățile proiectelor din fonduri europene.

“Acestea sunt investițiile cele mai de preț, pentru că dau roade pe termen lung și foarte lung. Sper ca banii alocați României în actualul Cadru Financiar Multianual, dar și în următorul (2021-2027) să fie folosiți pentru modernizarea educației, de la primii ani de școală până la nivelul studiilor universitare. Ar fi, dincolo de semnul de apreciere pe care l-ar transmite, o garanție în plus că România se află pe drumul cel bun și că situațiile dificile în care s-a aflat educația în această perioadă nu se vor repeta”, a mai susținut aceasta.

“Investind în educație investim, de fapt, în viitorul întregii țări”, a conchis Corina Crețu.

www.caleaeuropeana.ro

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe