OraNoua.ro
Publicat în 19 februarie 2014, 16:06 / 121 elite & idei

Corina Crețu: Cenzura asupra internetului în Turcia se transformă într-o vădită încălcare a drepturilor omului !

Corina Crețu: Cenzura asupra internetului în Turcia se transformă într-o vădită încălcare a drepturilor omului !

Comunicat de presă

Corina Crețu: Cenzura asupra internetului în Turcia se transformă într-o vădită încălcare a drepturilor omului !

Bruxelles, 14 februarie 2014,

Europarlamentarul PSD Corina Crețu, vicepreședinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, a transmis o interpelare Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Catherine Ashton, prin care îi cere acesteia luarea unor măsuri ferme în vederea opririi așa-numitei ‘reforme a internetului’ din Turcia.

‘Faptul că legea permite autorităților guvernamentale de telecomunicații să blocheze, în mod discreționar, fără nicio horărâre judecătorească prealabilă, orice pagină de internet, aduce grave prejudicii dreptului la liberă exprimare’, a declarat europarlamentarul PSD.

Corina Crețu s-a arătat îngrijorată de recentele evoluții și a declarat că ‘cenzura instaurată asupra internetului se transformă într-o vădită încălcare a drepturilor omului’.

‘Legea dă posibilitatea autorităților și de a stoca, vreme de doi ani, toate datele de acces referitoare la site-urile web vizitate de internauți, ceea ce consider că încalcă dreptul la viață privată’, se mai arată în interpelarea Corinei Crețu.

Europarlamentarul a solicitat Înaltului Reprezentant să ia măsurile necesare în vederea convingerii autorităților din Turcia, ‘care par a nu fi fost intimidate nici de recentele proteste din țară, să pună capăt acestor încălcări ale drepturilor fundamentale’.

Biroul de Presa PSD

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe