OraNoua.ro
Publicat în 5 octombrie 2016, 11:45 / 255 elite & idei

Corina Crețu: Comisia Europeană așteaptă un studiu de fezabilitate foarte bun pentru București

Corina Crețu: Comisia Europeană așteaptă un studiu de fezabilitate foarte bun pentru București

Comisia Europeană așteaptă un studiu de fezabilitate foarte bun pentru București, care, în afara bugetului de un miliard de euro, beneficiază de 2,3 miliarde de euro fonduri europene, a precizat, luni, comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu.

Potrivit oficialului, investițiile cu finanțare europeană în București sunt realizate prin Programul de Infrastructură Mare și prin Programul Operațional Regional și se are în vedere finanțarea pentru următorii 500 kilometri ai rețelei de termoficare prin garanții de la Banca Europeană de Dezvoltare (BEI).

„Rețeaua de termoficare se poate finanța prin Programul de Infrastructură Mare. Există deja alocat un buget de 100 milioane de euro din PIM prin fondul de dezvoltare regională pentru 500 de kilometri de modernizare a acestei rețele de canalizare. Colegii mei de la DG Regio sunt în această săptămână prezenți la Banca Europeană de Investiții, să vedem în ce măsură următorii 500 de kilometri de canalizare vor putea finanțați din garanții de la BEI, tocmai pentru că sunt conștientă de calitatea proastă a apei potabile în România, de posibilitatea opririi căldurii. Deci, din acest punct de vedere, tot ceea ce solicităm noi, din partea Comisiei, este să existe un studiu de fezabilitate foarte bun. În cadrul acestui program se au în vedere managementul deșeurilor, termoficare, transportul public subteran, cu investiții totale de 2 miliarde de euro”, a declarat comisarul european într-o conferință de presă prilejuită de reuniunea cu tema ”Orașul meu în Europa noastră”.

Corina Crețu a mai spus că 336 milioane de euro din bugetul Programului Operațional Regional vizează în București refacerea clădirilor rezidențiale, a iluminatului stradal, întreținerea patrimoniului cultural și modernizarea drumurilor.

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: #DigiContext, on air

PoliticLa mulți ani președintelui Emil Constantinescu!

EconomieBogdan Neacșu: Procesul de transformare şi modernizare a băncii avansează, cu focus pe digitalizare, pe simplificare şi pe o cultură organizaţională care pune clientul pe primul loc

ExternBogdan Aurescu: România speră să obțină sprijin financiar american pentru infrastructura care ar facilita transportul trupelor pe flancul estic al NATO

SocialCsibi Magor: Despre partea intunecata a ego-ului

EvenimenteCorina Popescu, Cosmin Ghiță: Dezbatem online ”Provocările iernii 2021 – 2022 pentru sistemul energetic național”

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialPetrișor Peiu: Monstrul cu două capete care zâmbește guvernanților, dar îi îngrozește pe româniClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe