OraNoua.ro
Publicat în 5 octombrie 2016, 11:45 / 221 elite & idei

Corina Crețu: Comisia Europeană așteaptă un studiu de fezabilitate foarte bun pentru București

Corina Crețu: Comisia Europeană așteaptă un studiu de fezabilitate foarte bun pentru București

Comisia Europeană așteaptă un studiu de fezabilitate foarte bun pentru București, care, în afara bugetului de un miliard de euro, beneficiază de 2,3 miliarde de euro fonduri europene, a precizat, luni, comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu.

Potrivit oficialului, investițiile cu finanțare europeană în București sunt realizate prin Programul de Infrastructură Mare și prin Programul Operațional Regional și se are în vedere finanțarea pentru următorii 500 kilometri ai rețelei de termoficare prin garanții de la Banca Europeană de Dezvoltare (BEI).

„Rețeaua de termoficare se poate finanța prin Programul de Infrastructură Mare. Există deja alocat un buget de 100 milioane de euro din PIM prin fondul de dezvoltare regională pentru 500 de kilometri de modernizare a acestei rețele de canalizare. Colegii mei de la DG Regio sunt în această săptămână prezenți la Banca Europeană de Investiții, să vedem în ce măsură următorii 500 de kilometri de canalizare vor putea finanțați din garanții de la BEI, tocmai pentru că sunt conștientă de calitatea proastă a apei potabile în România, de posibilitatea opririi căldurii. Deci, din acest punct de vedere, tot ceea ce solicităm noi, din partea Comisiei, este să existe un studiu de fezabilitate foarte bun. În cadrul acestui program se au în vedere managementul deșeurilor, termoficare, transportul public subteran, cu investiții totale de 2 miliarde de euro”, a declarat comisarul european într-o conferință de presă prilejuită de reuniunea cu tema ”Orașul meu în Europa noastră”.

Corina Crețu a mai spus că 336 milioane de euro din bugetul Programului Operațional Regional vizează în București refacerea clădirilor rezidențiale, a iluminatului stradal, întreținerea patrimoniului cultural și modernizarea drumurilor.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe