Adriana
Publicat în 13 septembrie 2017, 14:12 / 94 elite & idei

Corina Crețu despre anunțul lui Juncker privind un summit UE la Sibiu: Numai vești bune pentru România

Corina Crețu despre anunțul lui Juncker privind un summit UE la Sibiu: Numai vești bune pentru România
+ Observator

Anunțul președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, referitor la organizarea unui Summit special în România, la Sibiu, în data de 30 martie 2019, reprezintă o veste bună pentru țara noastră, consideră comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu.

„Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a susținut astăzi discursul privind starea Uniunii în fața Parlamentului European, făcând bilanțul peisajului politic și economic european actual, o ocazie de a trece în revistă activitatea desfășurată de UE în ultimul an și de a puncta prioritățile pentru anul următor. Președintele a prezentat viziunea sa asupra modului în care Europa poate avansa până în 2025: o Europă capabilă să acționeze rapid și decisiv acolo unde este nevoie; o Europă ancorată în valorile noastre comune; o Europă care își respectă promisiunea de prosperitate. Pe măsură ce intrăm în a doua jumătate a acestui mandat avem o oportunitate imensă de a construi in baza realizărilor noastre de până acum și de a ajuta la modelarea Europei de mâine”, a arătat comisarul european într-o postare pe Facebook.

Totodată, a continuat Corina Crețu, în luna martie președintele Juncker a prezentat cele cinci scenarii pentru viitorul UE, care au fost intens dezbătute de atunci. „Astăzi, a venit timpul sa tragem primele concluzii necesare pentru a face următorii pași de la dezbatere la decizii. Iată câteva elemente despre modul în care Președintele Comisiei Europene vede lucrurile, scenariul nr. 6”: „Nu pot accepta ca în Europa de astăzi să avem cetățeni de mâna a doua. Copiii nu pot muri în Europa din cauza unor boli care ar fi trebuit eradicate cu zeci de ani în urmă; copiii din România trebuie să aibă aceleași oportunități ca și în Italia — trebuie să ajutăm aceste state membre să aibă vaccinuri naționale; Nu pot exista consumatori de mâna a doua. Nu pot accepta ca cetățenii din centrul și estul UE să cumpere produse mai proaste decât în restul UE. Și, nu în ultimul rând, este timpul să aducem România și Bulgaria în Schengen.”

„Totodată, președintele Juncker a anunțat că își propune ca în timpul Președinției României la Consiliul UE să organizeze un Summit special în România, în Sibiu, în data de 30 martie 2019 — imediat după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană — considerând că va fi momentul potrivit ca liderii europeni să ia decizii esențiale pentru o Europă mai democratică și mai puternică. Numai vești bune pentru România!”, a subliniat comisarul european.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a propus miercuri, într-un discurs în plenul Parlamentului European la Strasbourg, organizarea unui summit al UE la o zi după Brexit, la 30 martie 2019, în orașul Sibiu, pentru a discuta despre viitorul blocului comunitar, relatează Reuters.
https://www.agerpres.ro/politica/2017/09/13/corina-cretu-despre-anuntul-lui-juncker-privind-un-summit-ue-la-sibiu-numai-vesti-bune-pentru-romania-13-04-07

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: #DigiContext, on air

PoliticLa mulți ani președintelui Emil Constantinescu!

EconomieBogdan Neacșu: Procesul de transformare şi modernizare a băncii avansează, cu focus pe digitalizare, pe simplificare şi pe o cultură organizaţională care pune clientul pe primul loc

ExternBogdan Aurescu: România speră să obțină sprijin financiar american pentru infrastructura care ar facilita transportul trupelor pe flancul estic al NATO

SocialCsibi Magor: Despre partea intunecata a ego-ului

EvenimenteCorina Popescu, Cosmin Ghiță: Dezbatem online ”Provocările iernii 2021 – 2022 pentru sistemul energetic național”

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialPetrișor Peiu: Monstrul cu două capete care zâmbește guvernanților, dar îi îngrozește pe româniClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe